Transportul în comun din Paris intră în grevă! MAE atenționează

Paris va fi paralizat astăzi de o grevă a regiei de transport în comun. Va fi afectat traficul metrourilor, tramvaielor, autobuzelor și trenurilor suburbane.

Metrou

Circulația pe liniile 2, 3, 3bis, 5, 6, 7bis, 10, 11, 12 și 13 va fi întreruptă complet.

Pe liniile 4, 7 și 8 va merge doar un tren din trei. Pe linia 9, va merge un tren din patru. De asemenea, mai multe stații vor fi complet închise.

Doar pe liniile 1 și 14 se va circula normal, dar sunt așteptate aglomerații.

Trenuri suburbane RER

RER A – trenuri vor circula doar la orele de vârf și doar o garnitură din trei.

RER B – doar jumătate din trenurile către aeroportul Charles de Gaulle vor circula

Tramvaie

În funcție de linie, va circula între un tramvai din două și un tramvai din șase.

Ca să ușureze povara călătorilor afectați, RATP oferă vouchere și cupoane de reducere pentru închirierea de scutere electrice și biciclete, pentru aplicațiile de ride-sharing și pentru parcări. De asemenea, regia de transport a îndemnat firmele să-i lase pe angajați să lucreze de acasă.

Sindicaliștii din transportul public parizian sunt nemulțumiți de reforma sistemului de pensii preferențial de care beneficiază în prezent.

Atenționarea MAE

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Republica Franceză că, începând cu seara zilei de 12 septembrie 2019, are loc o grevă a Regiei Autonome a Transportului Parizian (RATP), context în care sunt semnalate perturbări importante de circulație, atât în Paris, cât și în regiunea pariziană. Greva se va încheia sâmbătă, 14 septembrie 2019, ora 07:00 (ora locală a Franței). RATP recomandă călătorilor să reducă la maximum deplasările cu mijloacele de transport în comun și să urmărească informațiile de pe site-ul său oficial: https://www.ratp.fr/.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Paris: +33147052966 și +33147052755, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here