Trei migranţi au călătorit 11 zile pe mare pe cârma unui petrolier

Trei migranţi au ajuns din Nigeria în insulele Canare după ce au călătorit timp de 11 zile pe mare aşezaţi pe cârma unui vas petrolier, cu puţin deasupra nivelului apei, au anunţat pe Twitter serviciile de salvare maritimă spaniole, relatează DPA, citată de Agerpres.

Nava Althini II, cu care au călătorit, a ajuns luni în portul Las Palmas din Gran Canaria, iar cei trei au fost duşi imediat la spital.

Mii de oameni se lansează în fiecare an în călătoria periculoasă pe mare de pe coastele africane către insulele Canare, aparţinând Spaniei. De obicei migranţii pornesc în ambarcaţiuni mici, deschise, către destinaţia situată, în cel mai apropiat punct, la circa 100 de kilometri în apele Atlanticului.
Potrivit Naţiunilor Unite, numărul sosirilor pe această cale s-a ridicat până acum în acest an la aproape 15.000, iar Organizaţia internaţională pentru migraţie, care ţine de ONU, a raportat că peste 1.500 de migranţi au murit sau sunt daţi dispăruţi pe mare. Se crede că numărul celor morţi este mult mai mare decât indică aceste cifre.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here