Tribunalul București respinge cererea DIICOT de redeschidere a urmăririi penale în Dosarul 10 august. Decizia este definitivă

Foto: INQUAM/Octav Ganea

Cererea DIICOT de redeschidere a urmăririi penale în Dosarul 10 august a fost respinsă, marţi, de Tribunalul Bucureşti. Decizia este definitivă.

Tribunalul Bucureşti s-a pronunţat, marţi, în dosarul 26704/3/2020 (10 august), după mai multe amânări. „Respinge cererea DIICOT de confirmare a redeschiderii urmăririi penale în dosar 2122/DP/2019”, se arată în decizia instanţei. 

Hotărârea este definitivă. 

Tribunalul Bucureşti urma să judece în 16 octombrie cererea de redeschidere a urmăririi penale în dosarul în care 10 August în care sunt vizaţi maiorul Cazan Laurenţiu Valentin, comisarul şef de poliţie Chirică Mihai Dan, colonelul Cucoş Gheorghe Sebastian şi colonelul Sindile Ionuţ-Cătălin.

Instanţa a amânat atunci judecata pentru data de 27 noiembrie. Ulterior, au mai fost amânări, pentru 22 ianuarie, apoi pentru 16 februarie, termenul final fiind 2 martie. 

Curtea de Apel Bucureşti şi-a declinat competenţa de soluţionare a cauzei privind redeschiderea urmăririi penale în Dosarul 10 august către Tribunalul Bucureşti. 

„Admite excepţia necompetenţei materiale a Curţii de Apel Bucureşti – Secţia I Penală – judecător de cameră preliminară. Declină competenţa de soluţionare a cererii de confirmare a redeschiderii urmăririi penale, dispuse prin ordonanţa nr.111/II-2/2020 din 04.08.2020 a procurorul şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, în favoarea Tribunalului Bucureşti – judecător de cameră preliminară”, se arată în decizia din luna august a Curţii de Apel Bucureşti. 

Totodată, instanţa a respins ca inadmisibilă cererea de sesizare a Curţii Constituţionale cu excepţia de neconstituţionalitate a dispoziţiilor art.90 din Legea nr.135/2010 (Codul de procedură penală), formulată de intimatul Cucoş Gheorghe Sebastian, prin apărător.  

Secţia I penală din Curtea de Apel Bucureşti trebuia să judece, în 10 august, chiar la doi ani de la protestele din Piaţa Victoriei, cererea de redeschidere a urmăririi penale în Dosarul 10 august. Sunt vizaţi maiorul Cazan Laurenţiu Valentin, comisarul şef de poliţie Chirică Mihai Dan, colonelul Cucoş Gheorghe Sebastian şi colonelul Sindile Ionuţ-Cătălin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here