Trump a cedat ispitei, a dansat. Cine este, însă, Regele Dansului? Donald, Theresa sau Ludovic?

Dansul este o nevoie umană de bază, un limbaj al corpului încărcat fie de senzualitate și agilitate sportivă, fie de… ridicol. În politică, dansul este adesea folosit ca „năvod” electoral.

Cel mai recent caz este al lui Donald Trump, ale cărui mișcări de dans, surprinse la un miting electoral din Pennsylvania, pe 13 octombrie, au dat naștere unei noi provocări pe rețeaua TikTok.

Zeci de utilizatori s-au filmat imitând dansul ușor rigid al liderului de la Casa Albă.

Însă în privința rigidității, Trump are un adversar redutabil: fostul premier britanic Theresa May. Poate vă mai amintiți intrarea pe care și-a făcut-o, în 2018, May la o conferință a Partidului Conservator.

Îmbrăcată într-un costum negru, asortat cu discreția unei bluze albe pe sub sacou, Theresa May a apărut pe scenă pe muzica piesei „Dancing Queen” de la ABBA. Etalându-și mișcările robotice, May a provocat ironii atât de „contagioase”, încât până și președintele de atunci al Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, nu s-a putut abține să nu o imite.

Totuși, niciun top al dansului în politică nu ar fi complet fără mișcările inconfundabile ale premierului Ludovic Orban, care, într-o lume ideală, l-ar face probabil negru de invidie pe John Travolta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here