Tudor Chirilă: „Războiul penibil din PNL ne costă tot pe noi”

Foto: Facebook

Muzicianul şi actorul Tudor Chirilă critică, marţi, ”războiul penibil din PNL” şi lupta dintre Ludovic Orban şi Florin Cîţu, despre care afirmă că afectează toţi românii. ”Orban a redus liberalismul la conservatorism şi fundamentalism ideologic, în timp ce Cîţu joacă fără talent cartea leadershipului reformator cu figuri reşapate alături”, afirmă Tudor Chirilă, care îi cataloghează drept ”mincinoşi” pe cei doi lideri liberali. Acesta le-a transmis că pandemia va trece, dar Piaţa Victoriei este tot acolo.

”Războiul penibil din PNL, nu patetic, cum tâmpit zicea Alina Gorghiu certată cu sensurile în limba română, între Florin Cîţu şi Ludovic Orban ne costă tot pe noi, românii. Este uluitor cu ce defilează şi cum delirează cei doi contracandidaţi. Orban a redus/transformat liberalismul, care oricum era de faţadă, la/în conservatorism şi fundamentalism ideologic, în timp ce Câţu joacă fără talent cartea leadershipului reformator cu figuri reşapate alături, de tip Raluca Turcan sau Monica Anisie”, a scris, marţi, pe Facebook, Tudor Chirilă.

Acesta susţine că ”umbra personalităţii lui Dragnea pare să-l fi inspirat pe Orban într-un discurs profund «românesc» în care nu este foarte clar pe cine vrea să convingă”.

”Seamănă mai degrabă cu un soi de dat la gioale tematic, că şi printre susţinătorii lui Cîţu din partid se află tot felul de tulburaţi ideologici (vezi Sighiartău şi aripa penticostală ardeleană – n-am nimic cu cultul în sine) care visează o Românie după chipul unui Dumnezeu numai de ei ştiut. Ai zice că Orban vrea să acapareze temele lor sau să şi le însuşească pentru niscaiva simpatie. Adevărul este că se bat pentru şefia partidului doi mincinoşi care promiteau că rezolvă problemele sectorului cultural în campania electorală şi se prefăceau empatici în timpul alegerilor (Orban) sau ulterior (Cîţu) când industria culturală (şi nu numai) cerea compensaţii pentru interidicţia de a munci, aşa cum au acordat toate ţările europene, şi nu ajutor social, cum au interpretat lătrăii de serviciu (ca o completare nici USR PLUS nu a făcut nimic în sensul ăsta). Mincinoşi sunt şi ăia de la PSD, au ridicat minciuna la rang de artă subtilă a propagandei, dar câtă lipsă de imaginaţie să operezi cu aceleaşi criterii sau strategii”, a mai scris muzicianul.

Tudor Chirilă afirmă că cei doi sunt ”vremelnice păpuşi ale unui partid corrupt”.

”Nu-mi pierd timpul să fac deosebiri între ăştia doi pentru că afinităţile lor mă fac să înţeleg foate bine că nu sunt decât nişte vremelnice păpuşi ale unui partid corupt în care puţinii oameni care fac treabă nu par preocupaţi de viitorul partidului sau de imaginea/reconstrucţia lui, ci mai degrabă cred în schimbarea de la firul ierbii (nu-i poţi condamna, dar nici nu e vreo soluţie macro). Aberaţiile ideologice ale lui Orban mă duc cu gândul la un vers din piesa noastră Dumnezeu nu apare la ştiri: «religia e marketing de război» sau «Dumnezeu n-a votat în Senat». De dată recentă aud că Cîţu ar vrea să exploateze la Roşia Montana (cu cine?), dar să şi păstreze situl Unesco. Interesantă viziune. Una peste alta, tristeţea e sugrumătoare, spoielile astea de lideri independenţi, sanchi, de interesele forţelor corupte din România, defilează prin faţa ochilor noştri. Nu-i nimic. Pandemia va trece, Piaţa Victoriei e tot acolo şi ne-am obişnuit şi cu frigul. Sunteţi efemeri. Păcat că vă bateţi joc de vieţile noastre, trecătoare şi ele”, a mai scris Tudor Chirilă.

Duminică, Ludovic Orban a afirmat că liberalii au nişte parteneri de guvernare care “parcă nu s-a născut aici’, precizând că nu i-a văzut la Ziua Drapelului Naţional, nu i-a văzut jurând pe Bibile sau să îşi facă cruce.

Orban a mai afirmat că a dat şi oferă în continuare Partidului Naţional Liberal mintea sa, sufletul, inima, timpul, energia „şi chiar şi viaţa mea dacă este nevoie”.

Acesta a menţionat că nu există niciun fel de limită în efortul de care e capabil pentru a duce această formaţiune pe primul loc.

Senatoarea PNL Alina Gorghiu a calificat drept ”patetic” discursul lui Ludovic Orban şi a precizat că o demisie, după alegeri, ar fi fost mai de ajutor şi consideră că nu e sfârşitul lumii când se termină un mandat.

1 COMENTARIU

  1. Comentariile sunt de prisos -degeaba ne facem- gura punga – fara a spune nimic concret . Fostul premier nu are cum cistiga alegerile generale din PNL fara sprijinul presedintelui Iohannis .Degeaba se dau de ceasul mortii prietenii mai noi sau mai vechi (stim foarte bine cum sau desfasurat ultimile alegeri parlamentare si care a fost tinta fostului premier )de ale carui servicii au beneficiat atita vreme- cit Orban a fost premier . Fara decizia presedintelui natiunii ,ce a adus la un loc actuala coalitie ,PNL era acum in opozitie .Singurul care poate readuce votantii PNL, dezamagiti de greselile in cascada facute cu intentie sau poate nu , de catre fostul premier , chiar cu putina vreme inaintea alegerilor parlamentare (Inchiderea pietelor , obstructionarea participarii cetatenilor la unele adunari ce tineau de partea religioasa si de datinile stramosesti , ca si proasta gestionare , ca un intreg , a pandemiei si efectelor ei ) este actualul premier CITU. Citu ofera astfel sansa reintorcerii votantilor, de o viata ,in sinul PNL si ofera in acelasi timp posibilitatea celor indecisi de a se atasa deciziilor premierului CITU , ce este , fara putinta de tagada , artizanul opririi efectelor pandemiei , a redeschiderii economiei Romaniei , a investiilor deja vizibile in tot locul si a atragerii de fonduri masive de capital prin PNNR si alte imprumuturi cu dobinzi foarte mici si cu termene de rambursare laxe , pina in 2050. Hai sa recapitulam .Orban pierde alegerile parlamentare . O coalitie de trei partide este formata cu sprijinul presedintelui Iohannis . Un nou premier apare in persoana lui Citu . Ce putem vedea dupa sase luni de guvernare in coalitie ? Peste tot in tara se lucreaza la greu – autostrazi – drumuri rapide – cai ferate . Pandemia a fost corect abordata si rezultatatele sunt vizibile pentru toti . Economia , conform
    datelor IMS , este in refacere .Sumele de bani din PNNR vor veni si ele exact in luna septembrie .Romania educata – programul presedintelui tarii – incepe sa devina realitate . Mai toti ministrii isi fac treaba .Zi de zi vedem cum promisiunile facute sunt parte a deciziei guvernamentale (cititi legile si normele aparute pe site-urile guvrnului ).Moneda Euro ramane constant in marja ei de putere .Preturile nu cresc semnificativ ba chiar pe anumite paliere scad . Premierul Citu ofera o sansa votantilor de partid sa revina la sustinerea acestuia si in acelasi timp ofera nehotaritilor o sansa de a vota pentru . Incet – incet Romania se pune pe roate .Deranjul , ce tine de critica adusa premierului este evident partinica si are in componenta eliminarea unora de la jaful banului public . Vulpea cind nu mai ajunge la struguri zice ca sunt acri cum stiut este si ca hotul striga hotii .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here