Culmea ipocriziei: Tudorel Toader felicită desființarea Comisiei „Iordace”

Fostul ministrul al Justiției, Tudorel Toader, a salutat desființarea Comisiei speciale pentru modificarea legilor Justiției, condusă de Florin Iordache. Tudorel Toader l-a felicita pe Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputaților, pentru că a luat această decizie.

„Inventarirea moștenirii Comisiei Iordace (sic) va începe cu modificările aduse legilor justiției și încercările repetate de modificare a Codului penal și Codului de procedură penală! Felicitări pentru Marcel Ciolacu” a scris fostul ministrul al Justiției.

De asemenea, Tudorel Toader a dat de înțeles că nu ar trebui învinovățit sau tras la răspundere pentru modificările aduse legilor Justiției de către Comisia Iordache, pentru că nu este responsabil de acțiunile altor persoane. Fostul ministru a scris că își asumă doar propriile fapte, nu și pe ale altora.

Mesajul lui Tudorel Toader poate fi spus, pe scurt, astfel: Nu dați vina pe mine!

Comisia Iordache a fost desființată oficial pe 24 septembrie, după circa doi ani de activitate. Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, a făcut o solicitare în acest sens iar conducerile celor două camere ale Parlamentului au aprobat-o. Proiectele aflate în lucru la Comisia Iordache vor urma calea obișnuită, în comisiile juridice.

În aprilie 2019, Florin Iordache l-a acuzat pe Tudorel Toader, pe atunci ministru al Justiției, că nu a implementat prin OUG acele prevederi ale legilor justiției declarate constituționale de CCR. Tudorel Toader i-a răspuns că nu avea nicio obligație în acest sens.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here