Tulpina britanică, dominantă în SUA. Tot mai mulţi americani tineri, spitalizaţi

Sursa: Pixabay

Tulpina britanică a coronavirusului a devenit dominantă în SUA şi, spre deosebire de coronavirusul original, afectează mai grav în special tinerii, relatează CNN, preluat de News.ro.

”Numărul cazurilor de Covid-19 şi vizitele la camerele de urgenţă sunt în creştere”, a declarat Dr. Rochelle Walensky, director al Centrului pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor.

”Vedem aceste creşteri la adulţii mai tineri, dintre care majoritatea nu au fost încă vaccinaţi”. Acum, medicii spun că mulţi tineri suferă de complicaţii la Covid-19 la care nu se aşteptau. Şi este timpul să renunţăm la convingerea că numai adulţii mai în vârstă sau persoanele cu afecţiuni preexistente sunt expuse riscului de Covid-19 sever. Virusurile suferă mutaţii tot timpul, iar majoritatea mutaţiilor nu sunt foarte importante. Dar dacă mutaţiile sunt semnificative, ele pot duce la noi variante periculoase ale unui virus.

”Varianta B.1.1.7 are mutaţii care îi permit să se lege mai mult de celule. Gândiţi-vă la această mutaţie ca la o înrăutăţire a virusului”, a declarat dr. Jonathan Reiner, analist medical şi profesor de medicină şi chirurgie la Universitatea George Washington.

”Aceste noi variante, în special varianta din Marea Britanie, par a fi mai lipicioase”, a spus medicul de urgenţă Dr. Megan Ranney, director la Brown-Lifespan Center for Digital Health..

Cazuri de infectare cu versiunea britanică B.1.1.7 a coronavirusului au fost raportate în toate cele 50 de state, potrivit Centrului pentru Controlul Bolilor.

„Ceea ce vedem acum într-o grămadă de locuri sunt bolnavi, tineri – tineri spitalizaţi, în timp ce în prima parte a pandemiei era vorba în primul rând de persoane mai în vârstă”, a spus Reiner.

Motivul acestui lucru ar putea fi simplu, populaţia mai în vârstă din această ţară fie a fost expusă la acest virus sau ucisă de virus, fie a fost vaccinată împotriva virusului. Până sâmbătă, mai mult de 78% dintre persoanele cu vârsta de cel puţin 65 de ani au primit cel puţin o doză de vaccin, iar 60% au fost complet vaccinate, conform datelor CDC.

„Cei nevaccinaţi – aceştia sunt oamenii care se infectează – vedem un număr mare de tineri şi sunt cei pe care îi vedem acum în spitale”, a mai explicat Reiner.

În luna martie, în New Jersey a avut loc o creştere de 31% de spitalizărilor în rîndul adulţilor tineri cu vârste de 20-29 de ani, potrivit datelor oficiale. Pentru grupa de vârstă 40-49 de ani, numărul spitalizărilor a crescut cu 48%.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here