Twitter a folosit date private ale utilizatorilor pentru reclame

Twitter a recunoscut că adresele de email și numerele de telefon atașate de utilizatori conturilor lor au fost folosite pentru reclame personalizate, chiar dacă oamenii nu și-au dat consimțământul pentru așa ceva. Compania americană a spus că a fost neintenționat. În schimb, nu a transmis când și-a dat seama că acest lucru se întâmplă, ci doar când au oprit sistemul, anume pe 17 septembrie.

„Am descoperit recent că atunci când introduci o adresă de email sau un număr de telefon din motive de securitate (de exemplu, pentru autentificarea în doi pași), aceste informații ar fi putut fi folosite din greșeală în scopuri comerciale. Când un advertiser încărca propria listă de contacte în sistemele noastre, se poate să fi folosit adresele de email și a numărele de telefon de siguranță să vedem dacă există o potrivire cu utilizatori Twitter. A fost o eroare și ne cerem scuze” a scris Twitter într-un comunicat.

Mai precis, Twitter verifica dacă persoanele de pe listele advertiserilor erau și utilizatori de Twitter. Asa permitea transmiterea de reclame foarte personalizate.

Compania a spus că nu poate știi cu siguranță câți oameni au fost afectați, așa că au anunțat public. De asemenea, rețeaua de socializare a dat asigurări că informațiile personale ale utilizatorilor nu au fost date unor terți.

Potrivit BBC, Twitter nu a confirmat dacă a informat autoritățile de reglementare europene de această problemă. Conform GDPR, utilizatorii trebuie să fie informați dacă datele lor sunt utilizate pentru alte scopuri decât cele cu care au fost deja de acord.

Facebook a făcut același lucru, dar compania lui Mark Zuckerberg nu și-a cerut scuze și nici nu a crezut că este o greșeală. Dar firma a primit o amendă de cinci miliarde de dolari din partea autorităților americane și a fost forțată să nu mai utilizeze pentru reclame informații obținute în scopuri de securitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here