Ucigașul plătit al lui Escobar, responsabil de moartea a peste 3.000 de oameni, a murit de cancer

Un fost ucigaş plătit al fostului traficant de droguri Pablo Escobar a murit de cancer joi, în oraşul columbian Medellin, a anunţat autoritatea penitenciară din Columbia (INPEC), potrivit DPA, transmite Agerpres.

Un fost ucigaş plătit al fostului traficant de droguri Pablo Escobar a murit de cancer joi, în oraşul columbian Medellin, a anunţat autoritatea penitenciară din Columbia (INPEC), potrivit DPA.

Jhon Jairo Velasquez, alias Popeye sau JJ, a murit joi dimineaţă după ce pe 31 decembrie fusese internat la Institutul Naţional de Cancer cu cancer gastric.

Velasquez a fost arestat în 2018 pentru complot în vederea comiterii unei crime şi extorcare de fonduri.

Fostul ucigaş, care a mărturisit că a omorât 250 de oameni şi a ordonat alte 3.000 de crime pentru cartelul Escobar, a fost eliberat condiţionat în 2014, după ce executase 23 de ani de închisoare.

În vârstă de 57 de ani, el a fost implicat în uciderea candidatului liberal la prezidenţiale Luis Carlos Galan, în 1989, şi în doborârea unui avion al companiei Avianca, tragedie soldată cu 110 morţi. S-a predat poliţiei în anul 1992.

Cultul în jurul lui Pablo Escobar, decedat în 1993, a atins noi recorduri odată cu difuzarea filmului serial de televiziune ”Narcos”, produs de Netflix. În 2017, canalul de televiziune a început difuzarea unei serii de 60 de episoade, în limba spaniolă, despre Jhon Jairo Velasquez, sub titlul ”Supravieţuind lui Escobar: Alias JJ”. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here