Ucraina, ajutată de Banca Mondială să cumpere vaccinuri anti-Covid

Sursa: Pixabay

Ucraina a convenit cu Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, divizia de investiţii a Băncii Mondiale, contractarea unui împrumut în valoare de 90 de milioane de dolari pentru achiziţia de vaccinuri împotriva Covid-19, a anunţat marţi Ministerul ucrainean de Finanţe, transmite Reuters, preluat de News.ro.

„Proiectul va furniza fonduri pentru achiziţia de vaccinuri COVID-19 destinate populaţiei din Ucraina, pe lângă numărul de vaccinuri care au fost garantate în cadrul parteneriatului COVAX şi GAVI”, a declarat ministerul într-un comunicat.

Ministerul nu a dezvăluit câte doze va putea cumpăra ţara care are 41 de milioane de locuitori.

„Acest lucru va permite Ucrainei să îşi atingă obiectivul principal – acoperirea completă a vaccinării a cel puţin 20% din populaţia ţării”, potrivit instituţiei.

Ucraina a rămas în urma celorlalte ţări europene în campania sa de imunizare. Până în prezent s-a bazat pe un singur lot de 500.000 de doze de vaccinuri AstraZeneca, cumpărate în India şi primite la sfârşitul lunii februarie, şi 215.000 de doze de vacccin Sinovac din China, primite la sfârşitul lunii martie.

În aprilie, Kievul a primit, de asemenea, 117.000 de doze de vaccin de la Pfizer, furnizate în cadrul sistemului global COVAX.

Ministerul Sănătăţii a anunţat marţi că aproximativ 540.000 de persoane au primit prima doză de vaccin, în timp ce numărul infecţiilor înregistrate a depăşit 2 milioane, cu aproape 43.000 de decese.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here