Irakul, lovit de caniculă cu temperaturi de 50 de grade

Sursa: Pixabay

Un nou val de caniculă a cuprins statul Irak, unde valorile de temperatură au atins aproximativ 50 de grade Celsius, în provinciile centrale şi sudice, a anunţat miercuri organizaţia irakiană de meteorologie şi seismologie, relatează Xinhua, preluată de Agerpres.

Temperatura maximă din provinciile sudice Basra, Qadisiyah şi Muthanna a urcat la 51 de grade Celsius, potrivit unui comunicat al organizaţiei.

În capitala Bagdad şi în provinciile Salahudin, Anbar, Karbala, Najaf, Maysan şi Dhi Qar temperatura a atins 50 de grade Celsius.

Statul Irak este afectat în mod regulat de caniculă în perioada verii, cu temperaturi de peste 50 de grade Celsius. În aceste condiţii, autorităţile provinciale stabilesc măsura acordării unor zile libere pentru prevenirea insolaţiilor.

Valul de caniculă vine într-un context în care statul Irak se confruntă cu probleme în furnizarea energiei electrice după ocuparea condusă de armata americană în 2003. Guvernul irakian nu reuşeşte să rezolve această problemă din cauza corupţiei şi a gestionarii deficitare, în special după recentele atacuri cu bombe care au vizat reţeaua electrică a ţării.

Specialiștii CERT-RO atrag atenția asupra unui nou tip de fraudă pe Instagram

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here