Ucraina | Atac rusesc asupra cardinalului care împărţea ajutoare umanitare în numele Papei

Cardinalul Konrad Krajewski a fost ţinta unui atac armat în timp ce oferea ajutoare umanitare în numele Papei Francisc, în apropiere de oraşul ucrainean Zaporojie, informează Vatican News, preluat de News.ro.

El se află acolo pentru a oferi ajutor umanitar şi asistenţă spirituală în numele Papei Francisc.

Cardinalul de origine poloneză a mers în Ucraina pentru a patra oară de la începutul invaziei ruse pe 24 februarie.

El a explicat că ziua de 17 septembrie este una importantă în viaţa sa, deoarece în urmă cu nouă ani a primit hirotonirea episcopală.

La Zaporojie, cardinalul Krajewski era alături de un episcop catolic, un episcop protestant şi un soldat ucrainean.

Cu ajutorul lor, a încărcat microbuzul cu provizii şi a mers cu maşina către primele linii ale frontului, zonă despre care spune că „nu mai intră nimeni în afară de soldaţi” din cauza schimburilor de focuri puternice. El a mers tocmai pentru a ajuta oamenii blocaţi în acest ţinut al nimănui cu alimente şi alte provizii.

Când a terminat de descărcat proviziile pentru unii localnici, cardinalul Krajewski şi colegii săi au fost ţinta unor focuri de armă. Împreună cu însoţitorii săi, Cardinalul a căutat adăpost. „Pentru prima dată în viaţa mea nu ştiam unde să fug. Pentru că nu este suficient să alergi, Trebuie să ştii unde să mergi”, a declarat el, pentru Vatican News.

Cardinalul Krajewski şi cei aflaţi cu el au scăpat nevătămaţi şi au continuat să ofere ajutoarele încărcate în microbuz. Ba chiar a împărţit toate Rozariile pe care le avea şi care au fost binecuvântate de Papă, iar cei care le-au primit le-au pus la gât.

După acest cel mai recent incident, cardinalul Krajewski şi-a reiterat convingerea că „nu putem decât să ne rugăm şi să repetăm: ‘Isuse, am încredere în tine’”.

Fake News în Republica Moldova: Imagini video cu coloane de tehnică americană distribuite online

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here