Fake News în Republica Moldova: Imagini video cu coloane de tehnică americană distribuite online

Ministerul Apărării moldovean a făcut unele precizări vineri seara după ce în mediul online au fost distribuite mai multe secvenţe video cu deplasarea, pe drumurile naţionale, a unor coloane de tehnică militară care aparţine armatei SUA. În acest sens, reprezentanţii Ministerului Apărării informează că aceste înregistrări video datează de acum şase ani, relatează Ziarul de Gardă din Chişinău, citat de Agerpres.

„Imaginile au fost realizate în timpul desfăşurării exerciţiului moldo-american ‘Dragon Pioneer’ din anul 2016. Toate aceste filmuleţe sunt însoţite de mesaje provocatoare, care au scopul de a crea panică şi dezinformare populaţiei”, menţionează ministerul.

Totodată, în privinţa videoclipurilor distribuite în care apar unităţi de tehnică militară ale Armatei Naţionale, surprinse pe străzile din mai multe localităţi din Republica Moldova, ministerul afirmă că acestea se deplasează de la locurile de dislocare permanentă spre centrele de instruire ale armatei, unde participă la exerciţiul ‘Scutul de foc 2022’.

„În contextul desfăşurării exerciţiului respectiv, unităţile de tehnică militară vor continua să se deplaseze pe drumurile naţionale. Îndemnăm cetăţenii la calm şi vigilenţă maximă. Informaţi-vă doar din surse sigure şi de încredere!”, notează Ministerul Apărării.

Exerciţiul „Scutul de Foc- 2022” are loc în perioada 12-23 septembrie şi se desfăşoară conform planului de instruire pe anul 2022. Antrenamentele au ca scop dezvoltarea capabilităţilor operaţionale şi creşterea interoperabilităţii efectivului participant.

La exerciţiul organizat anual, începând cu 2015, sunt implicate unităţi de tehnică militară şi sisteme de artilerie din dotarea armatei moldovene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here