Ucraina convoacă o reuniune de urgenţă a şefilor de securitate şi apărare după anunţul Kremlinului cu privire la planurile Rusiei de anexare a patru regiuni ucrainene

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski va avea vineri o reuniune de urgenţă cu oficiali de rang înalt din domeniul securităţii, politicii şi apărării, după anunţul Kremlinului cu privire la planurile Rusiei de anexare a patru regiuni ucrainene, relatează Reuters, citată de News.ro.

”Preşedintele Volodimir Zelenski a convocat pentru mâine o reuniune urgentă a Consiliului de Securitate Naţională şi Apărare al Ucrainei. Ordinea de zi şi alte detalii vor fi anunţate ulterior”, a scris purtătorul de cuvânt al prezidenţial Serhii Nikiforov pe Facebook.

Kremlinul a anunţat, joi, că preşedintele rus Vladimir Putin va semna vineri documente care proclamă anexarea de către Moscova a regiunilor în care Rusia a organizat ceea ce Kievul şi Occidentul au considerat că sunt referendumuri false desfăşurate sub ameninţarea armei pe teritoriul ucrainean deţinut de Rusia.

Zelenski a spus în repetate rânduri că aşa-zisele referendumuri au fost ilegale şi a avertizat cu privire la un răspuns puternic ucrainean.

”Integritatea teritorială a Ucrainei va fi restabilită. Iar reacţia noastră la recunoaşterea rezultatelor de către Rusia va fi foarte dură”, i-a transmis Zelenski premierului italian Mario Draghi într-un apel telefonic, joi, potrivit preşedinţiei ucrainene.

Consiliul de Securitate şi Apărare Naţională include, printre alţii, comandantul şef al forţelor armate, miniştrii Apărării, de Externe şi prim-ministrul, precum şi şeful Serviciului de Securitate ucrainean. Consiliul are sarcina de a colabora cu preşedintele la elaborarea şi coordonarea politicii de securitate naţională.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here