Ucraina s-a săturat de ”soluţii speciale” şi de modele separate pentru integrarea sa în Uniunea Europeană, afirmă Dmitro Kuleba

Sursa: Flickr

Ucraina s-a săturat de ”soluţii speciale” şi de modele separate pentru integrarea sa în Uniunea Europeană, a declarat luni ministrul ucrainean de Externe, Dmitro Kuleba, relatează Reuters, citată de News.ro.

”Avem nevoie de o afirmaţie legală clară că Ucraina este parte a proiectului de integrare europeană şi o astfel de afirmaţie ar fi acordarea statutului de candidat”, a afirmat Kuleba în urma unei întâlniri cu omologul său francez Catherine Colonna la Kiev.

Welcomed my French counterpart @MinColonna on her first visit to Kyiv. Important that she also visited Bucha, the sight of horrific Russian atrocities. Grateful to France for supporting strong EU sanctions and providing heavy weapons. We also discussed Ukraine’s EU candidacy bid. pic.twitter.com/QwgST7u853

 

 

Noul ministru francez de Externe, Catherine Colonna, a întreprins luni prima sa vizită în Ucraina, pentru a ”exprima solidaritatea Franţei cu poporul ucrainean (…) împotriva agresiunii ruse”, a anunţat luni Quai d’Orsay, potrivit AFP.

Kuleba a salutat vizita omologului său francez şi a subliniat că vizita sa în Bucea a reprezentat un pas ”important”, având în vedere ”oribilele atrocităţi ruseşti” comise în oraşul ucrainean.

De asemenea, el precizat că este ”recunoscător” Franţei pentru că a sprijinit sancţiunile drastice impuse de UE Moscovei, precum şi pentru livrarea de armament greu.

Candidatura Ucrainei la UE a fost un alt subiect principal de pe agenda discuţiilor celor doi oficiali.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here