Iohannis: Guvernul şi Coaliţia, corect, au constatat că oamenilor le e din ce în ce mai greu şi e nevoie de măsuri pentru a veni în sprijinul cetăţenilor mai vulnerabili

Foto: Inquam Photos/ Adriana Neagoe

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că Guvernul şi Coaliţia „au constatat că oamenilor le este din ce în ce mai greu”, astfel că este nevoie de măsuri pentru a veni în special în sprijinul cetăţenilor mai vulnerabili. „În această idee a fost decis noul pachet de sprijin şi cred că au făcut un lucru bun”, a afirmat președintele, scrie News.ro.

Klaus Iohannis a fost întrebat, luni seară, la Bruxelles, cum vede noile măsuri de sprijin pentru populaţie propuse de coaliţia de guvernare şi dacă ele ar putea avea efecte asupra deficitului bugetar, care a fost negociat cu Comisia Europeană.

„Deficitul, da, a fost negociat, dar este o asumare a coaliţiei şi a Guvernului că atât va fi în acest an. Nu despre asta vorbim, vorbim despre câteva măsuri care vin în sprijinul populaţiei în condiţiile unei inflaţii destul de mari, inflaţie care este cauzată în definitiv de acest război al Rusiei împotriva Ucrainei. Am mai spus acest lucru şi în continuare sunt convins că aşa este. Sigur, în detaliu putem să discutăm orice, dar grosso modo cauza întregii crize economice, a inflaţiei, a preţurilor la energie este acest război purtat de Rusia şi preşedintele Putin împotriva Ucrainei. În aceste condiţii, Guvernul şi coaliţia, corect, au constatat că oamenilor le este din ce în ce mai greu şi este nevoie de ceva măsuri pentru a veni în special în sprijinul cetăţenilor mai vulnerabili. În această idee a fost decis noul pachet de sprijin şi cred că au făcut un lucru bun. Nu putem să facem abstracţie de o inflaţie care, practic, mănâncă din venitul fiecărui român. Însă calculul a fost făcut în aşa fel încât să nu afecteze deficitul”, a declarat şeful statului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here