Ucraina: Un nou atac cu drone iraniene asupra oraşului Odesa

This photograph taken on July 1, 2022, shows a general view of a destroyed building after being hit by a missile strike in the Ukrainian town of Serhiivka, near Odessa, killing at least 20 people and injuring 38. During the night from June 30 to July 1, 2022, two missiles were fired by a "strategic aircraft" from the Black Sea, hitting buildings, according to the Ukrainian emergency services.,Image: 704307203, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia

Autorităţile militare ucrainene au anunțat că oraşul portuar Odesa, din sudul Ucrainei, a fost duminică din nou atacat cu drone de fabricaţie iraniană folosite de forţele ruseşti, potrivit Agerpres.ro.

O dronă a fost doborâtă şi nu s-au înregistrat victime, potrivit comandamentului operaţional sud al armatei ucrainene, a cărui purtătoare de cuvânt, Natalia Gumeniuk, a declarat pentru AFP că „este vorba de drone iraniene”.

Acesta a fost al doilea atac rusesc cu drone iraniene în două zile împotriva acestui oraş strategic de la Marea Neagră, după cel care a ucis vineri doi civili, potrivit Ucrainei, şi care a provocat tensiuni între Kiev şi Teheran.

Armata ucraineană a anunţat vineri că a doborât o dronă iraniană Shahed-136 deasupra mării şi o alta, tot de fabricaţie iraniană, Mohajer-6, într-o altă zonă. Bilanţul iniţial al atacului a fost de un mort, dar ulterior a crescut la doi.

Ucraina a anunţat în aceeaşi zi că va „reduce semnificativ” prezenţa diplomatică a Iranului în ţară, ca represalii pentru livrările de drone către Moscova, eliminând acreditarea ambasadorului iranian şi „reducând semnificativ” personalul diplomatic al ambasadei iraniene.

Teheranul a declarat că regretă această decizie ‘bazată pe informaţii nefondate transmise de propaganda presei străine” împotriva Iranului.

CNN: O delegaţie rusă a vizitat Iranul pentru drone militare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here