Ucrainenii preiau controlul unui râu din apropiere de Harkov

Sursa: Wikipedia

Militarii ucraineni au trecut râul Oskil, situat în nord-estul regiunii Harkov, iar acum controlează ambele maluri ale râului, a afirmat, duminică, armata Ucrainei ţări, potrivit CNN, preluat de News.ro.

”Forţele Armate ale Ucrainei au trecut râul Oskil. De ieri, Ucraina controlează şi malul stâng”, a anunţat, pe Telegram, Centrul pentru Comunicări Strategice al Ucrainei.

Centrul a postat şi un video care înfăşişează un pod de pontoane peste râu şi un vehicul militar care traversează.

Anterior, în cursul acestei luni, Chiril Imaşev, corespondent militar pentru canalul de Telegram rus Readovka, a afirmat că forţele ruse au plecat din oraşul Kupiansk din regiunea Harkov (la circa 30 de mile nord de Izium) şi s-au retras dincolo de râu pentru a se ”regrupa”.

Potrivit Statului Major al Armatei ucrainene, trupele au respins avansurile ruşilor în apropiere de râul din Kupyansk, ca şi în alte aşezări, duminică.

”În ultimele zile, unităţi ale Forţelor de Apărare ale Ucrainei au respins atacurile inamicului în zone din Kupiansk, Hoptivka, Mikolaivka Druga, Vesela Dolina, Odradivka, Marinka, Novomihailivka şi Pravdine”, a afirmat armata ucraineană.

”În timpul zilei, ocupanţii ruşi au lansat trei rachete şi 11 lovituri aeriene, au executat peste 40 de bombardamente cu MLRS (Sistemul Lansator de Rachete Multiple) asupra unor obiective de pe teritoriul Ucrainei”, a adăugat armata ucraineană, arătând că ”infrastructura a peste 20 de localităţi a fost afectată”.

Duminică, forţele aeriene ucrainene au desfăşurat 20 de lovituri, din care 15 în ”zone de concentrare a forţelor inamice şi fortăreţe” şi patru dintre ele au atins ”poziţii ale sistemelor de rachete anti-aeriene”, a mai arătat armata ucraineană, fără a specifica locaţiile acestor lovituri.

MAE: Andrei Marga „încurajează şi propagă narativele maligne emise de Rusia”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here