UE: Ajutoare umanitare suplimentare pentru Ucraina şi Republica Moldova înaintea iernii

Comisarul european pentru gestionarea crizelor, Janez Lenarcic, anunțat joi la Kiev că Uniunea Europeană va acorda Ucrainei şi Republicii Moldova ajutoare umanitare suplimentare în valoare de 175 de milioane de euro înainte de sosirea iernii, transmite dpa, potrivit Agerpres.ro.

„Iarna viitoare va aduce probabil probleme majore pentru Ucraina şi trebuie să fim pregătiţi”, a spus oficialul, care a promis Ucrainei şi adăposturi izolate pentru sezonul rece.

„O capacitate temporară de adăpost va fi desfăşurată imediat în trei regiuni regiuni din Ucraina: Rivne, Bucea şi Harkov”, a precizat el.

Cele 175 de milioane sunt destinate educaţiei, asigurării alimentelor şi accesului la apă şi protecţiei împotriva frigului pentru cele mai vulnerabile categorii sociale, a mai spus Lenarcic.

De la începutul invaziei ruse, UE a acordat Ucrainei ajutoare umanitare de 485 de milioane de euro. În aceeaşi perioadă, Republica Moldova a beneficiat de un sprijin de acelaşi gen în valoare de 38 de milioane de euro.

Politico: Fondul european destinat înlocuirii armamentului pe care statele membre UE îl trimit în Ucraina se goleşte, deși Kievul cere şi mai mult armament

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here