Un an de război: Mii de animale de companie din Ucraina au avut și ele nevoie de ajutor

Organizația Save the Dogs a prezentat vineri raportul intitulat „Animale în război. Impactul conflictului din Ucraina asupra câinilor și pisicilor”, la un an de la începerea războiului în țara vecină.

Până la finalul lui 2022, 7,8 milioane de ucraineni au fost forțați să plece din țară, în principal femei și copii, în timp ce aproximativ 5,91 milioane de persoane au fost strămutate în interior. Mulți dintre aceștia și-au lăsat în urmă agoniseala de-o viață, iar în multe cazuri, și animalele de companie.

Pe durata ultimului an, organizația noastră a fost extrem de activă în Ucraina, în special în orașele care au fost sub atacul constant al armatei ruse, precum Nikolaev sau Kharkiv, dar și în Odessa și Izmail.

Peste 533 de tone de mâncare pentru animale am dus în Ucraina, de la începutul războiului, aceasta ajungând la mai bine de 400 de voluntari care s-au oferit să o distribuie animalelor abandonate.

Aproape 2.400 de câini și peste 2.000 de pisici au fost hrănite și îngrijite pe teritoriul Ucrainei în timpul războiului.

De asemenea, am distribuit peste 450 de cuști pentru câini, astfel încât aceștia să aibă unde să se adăpostească de frigul năpraznic al iernii”, se menționează într-un comunicat al organizației Save The Dogs.

Zilele acestea, reprezentanții Save the Dogs se află în Ucraina pentru a susține cu hrană, medicamente și altele voluntarii care au rămas în zona de conflict pentru a avea grijă de animalele abandonate, se mai precizează în comunicat.

Fotografii și videoclipuri realizate de membrii organizației, la adresa:

https://drive.google.com/drive/folders/1Q1pqjNihZuCSqBCYXIskbH2I7wzqTI3l?usp=sharing

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here