Un avion iranian cu 135 de pasageri a ajuns pe șosea după ce pilotul a ratat pista

captură video

Un avion iranian cu 135 de pasageri la bord a ajuns pe o șosea aglomerată după ce pilotul a ratat pista de aterizare. Incidentul a avut loc în orașul Mahshahr din sud-vestul țării. Aeronava care aparține Caspian Airlines decolase de la Teheran dar când a ajuns la destinație, trenul de aterizare nu s-a deschis complet, a scris BBC. Avionul a ajuns pe burtă, a alunecat pe pistă până s-a oprit pe șoseaua de lângă aeroport.

Ca prin minune, nimeni nu a fost rănit iar aparatul de zbor nu a explodat, nu a luat foc și nici nu s-a dezintegrat. Pasagerii, speriați dar teferi, au ieșit singuri pe ușile de evacuare.

Avionul în cauză este un McDonnnel Douglas MD-83, vechi de peste 25 de ani, care a mai fost înainte la companii aeriene din Franța, Canada, SUA, Columbia, Burkina-Faso și Ucraina.

Flota de avioane a Iranului este foarte veche, deoarece țara nu poate cumpăra aparate noi din cauza restricțiilor internaționale. Uniunea Europeană a pus două companii aviatice iraniene pe lista celor care nu au voie în spațiul aerian comunitar, tocmai din cauza siguranței precare.

Acesta este al doilea incident aviatic în Iran doar luna aceasta. Precedentul a fost doborârea unui avion ucrainean care decola de la Teheran de o rachetă lansată de Gărzile Revoluționare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here