Un copil de doi ani și-a ucis mama, cu un glonţ în cap, în timpul unei reuniuni pe Zoom

Un copil în vârstă de doi ani şi-a ucis mama, care asista la o reuniune pe Zoom, prin împuşcare, cu un glonţ în cap, iar tatăl copilului a fost arestat, în Florida, sub acuzaţia că şi-a lăsat arma la îndemâna copilului, relatează AFP, preluată de News.ro.

Veondre Avery, în vârstă de 22 de ani, acuzat de omor prin neglijenţă şi de faptul să nu şi-a depozitat în la loc sigur arma de foc, a fost plasat în detenţie, au anunţat poliţia şi un procuror.

Cu arma sa – pe care a pus-o încărcată şi fără siguranţa trasă într-un rucsac Paw Patrol, o serie televizată pentru copii – a ucis-o copilul pe Shamaya Lynn acasă, la 11 august, cu un singur glonţ, în timp ce tânăra, în vârstă de 21 de ani, se afla într-o reuniune pe Zoom.

”Una dintre fete a leşinat, sângera. Camera sa este pornită, bebeluşul plânge în fundul camerei”, a declarat una dintre colegele lui Shamaya Lynn operatorului de servicii de securitate, potrivit unei înregistrări a apelului telefonic, făcută publică de către poliţie şi transcrisă de către ziarul Orlando Sentinel.

Veondre Avery, care nu era prezent în timpul acestui accident, a contactat, la rândul său, securtatea, la întoarcerea acasă, rugându-i pe agenţi ”să se grăbească”, potrivit Orlando Sentinel.

Agenţi de poliţie trimişi la faţa locului au descoperit atunci că Veondre Avery încerca să-şi reanimeze soţia în apartamentul din Altamonte Springs, un oraş situat la nord de Orlando, în Florida.

Însă moartea a fost pronunţată la scurt timp după aceea de către ambulanţieri.

Data procesului nu a fost încă stabilită, precizează într-un comunicat procurorul Dan Faggard.

Acest tip de dramă este curent în Statele Unite.

La sfârşitul lui septembrie, un băiat în vârstă de doi ani a murit, în Texas, după ce s-a împuşcat cu o armă de foc încărcată pe care a găsit-o în rucsacul unei rude.

”În fiecare an, în Statele Unite, sute de copii au acces la arme încărcate şi nesecurizate” şi trag involuntar cu ele, potrivit unui raport recent prezentat de Everytown For Gun Safety, o asociaţie care militează în favoarea unei încadrări mai bune a armelor de foc.

Potrivit acestui bilanţ, aceste ”tiruri neintenţionate” ale unor minori au ucis 879 de persoane începând din 2015 şi 114 de la 1 ianuarie.

SUA înăspresc tonul și ameninţă Iranul cu opţiunea militară

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here