Un detaliu scandalos din viața Rovanei Plumb, nominalizată pentru funcția de Comisar European

Rovana Plumb se află pe lista cu propuneri de comisari europeni ai României acceptați de președintele ales al Comisie Europene, Ursula von der Leyen. Ocazie cu care merită amintit un detaliu controversat din activitatea politică a celei care ar putea ocupa o funcție importantă în noua structură a CE.

În 2014, Rovana Plumb ocupa fotoliul de ministru al Muncii în guvernul condus de Victor Ponta. La acea dată, o investigație realizată de România Liberă scotea la lumină un aspect de pe vremea când Plumb conducea Ministerului Mediului. 

Mai precis, Rovana Plumb fenta o taxă pe care chiar ministerul condus de ea o instituise: taxa de poluare.

Pentru a evita să achite timbrul de mediu, Rovana Plumb își înmatriculase mașina Audi Q7 în Bulgaria. Reporterii cotidianului România Liberă fotografiaseră mașina chiar în curtea demnitarei. Rovana Plumb negase că automobilul i-ar fi aparținut, deși martorii spuneau că Audi-ul era folosit de fiul și de soțul ei. Mașina apărea ca fiind înmatriculată în Ruse.

Intrând pe firul actelor, jurnaliștii au descoperit un traseu sinuos al mașinii în documente. Pe scurt, automobilul fusese cumpărat în 2008 și a apărut în declarațiile de avere ale Rovanei Plumb în 2012 și 2013. Între timp, mașina fusese înmatriculată în Bulgaria, schimbându-și în acte proprietarul, după cum se obișnuiește în astfel de cazuri. În declarație de avere din vara lui 2014, mașina apărea ca fiind înstrăinată.

Povestea pe larg, AICI.

Ursula von der Leyen și-a dat, luni, acordul cu privire la primul draft al listei comisarilor europeni desemnați, nominalizări furnizate de Consiliul Uniunii Europene. Acest lucru vine ca urmare a unei serii de interviuri pe care președintele Comisiei Europene le-a ținut în ultimele săptămâni cu fiecare persoană propusă de statele membre ale UE să candideze pentru funcția de comisar european.

Ursula von der Leyen urmează să prezinte, marţi, de la 13.00, ora României, componenţa Colegiului comisarilor europeni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here