Un deținut român este căutat de trei zile, de sute de polițiști, după o evadare spectaculoasă, în Austria

Un deținut român care se afla în închisoare pentru săvârșirea unor infracțiuni contra proprietății a reușit să evadeze, sâmbătă, la St. Pölten, în Austria, și este căutat de sute de polițiști.

Românul, în vârstă de 27 de ani, se afla în închisoare în Austria pentru infracțiuni săvârșite în Germania, informează krone.at.

Sâmbătă, a fost dus la un spital pentru îngrijiri medicale, iar după ce a primit tratamentul, a reușit să scape de gardienii de la ușa cabinetului, a ieșit din clădire și a urcat într-o mașină care îl aștepta la intrare. 

Agenții au tras mai multe focuri de armă în direcția autoturismului, dar nu au reușit să-l oprească pe fugar. Mașina a fost apoi abandonată la ieșirea din localitate, iar românul și cei trei complici ai săi, doi români și un croat, ar fi urcat în două taxi-uri, cu care ar fi plecat spre Viena.

Autoritățile austriece au reușit să găsească cele două mașini după ce un localnic le-a văzut în trafic și a apelat numărul Poliției. Complicii au fost prinși și arestați, dar deținutul evadat nu mai era cu ei. 

Purtătorul de cuvânt al poliției, Walter Schwarzenecker, a spus că cei trei complici ai cetățeanului român au refuzat să facă orice declarație.

Sute de agenți au fost mobilizați în căutarea evadatului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here