Un dosar al lui Sebastian Ghiță se reia de la zero după decizia CCR privind completurile specializate

Magistraţii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au decis miercuri ca dosarul în care sunt acuzaţi fostul deputat Sebastian Ghiţă şi fostul primar al municipiului Ploieşti Iulian Bădescu să se rejudece de la zero, în urma deciziei Curţii Constituţionale privind completurile specializate.

De asemenea, magistraţii au respins o solicitare de suspendare a dosarului şi sesizarea Curţii de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE) referitor la aplicarea deciziei Curţii Constituţionale privind rejudecarea unor dosare de corupţie, a transmis Agerpres.

Fostul deputat Sebastian Ghiţă a fost achitat în primă instanţă, în septembrie 2017, de un complet de trei judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, pentru săvârşirea infracţiunilor de dare de mită, instigare la abuz în serviciu şi spălare de bani. În acelaşi dosar, instanţa a dispus şi achitarea fostului primar al municipiului Ploieşti Iulian Bădescu pentru luare de mită şi abuz în serviciu, având drept consecinţă obţinerea pentru altul a unui folos necuvenit.

Potrivit DNA, în cursul anului 2013, Iulian Bădescu, în calitate de primar al Ploieştiului şi ordonator principal de credite, instigat de Sebastian Ghiţă, a acordat ilegal clubului CSU Asesoft Ploieşti – controlat de Ghiţă – o finanţare nerambursabilă suplimentară de la bugetul local în sumă de 1.500.000 lei. Finanţarea a avut loc în contextul unei selecţii de proiecte privind programul ‘Promovarea sportului de performanţă’, organizată de Clubul Sportiv Municipal Ploieşti, aflat sub autoritatea Consiliului Local Ploieşti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here