Procurorii DNA Constanța au început urmărirea penală împotriva lui Nicușor Constantinescu, fostul președintele al CJ Constanța, pentru abuz în serviciu, într-un nou dosar.

DNA a anunțat într-un comunicat că vizează ”o persoană care, anterior, a deținut o funcție de conducere în cadrul Consiliului Județean Constanța”, fără a-i da însă numele.

Surse din cadrul DNA au declarat, pentru Mediafax, că este vorba de fostul preşedinte al CJ Constanţa, Nicuşor Constantinescu.

Potrivit comunicatului DNA, acesta este cercetat pentru abuz în serviciu, după ce, încălcând legea achiziţiilor publice, ar fi acordat unei asociaţii sportive finanţări nerambursabile de două milioane de lei.

În perioada 2011-2014, în exercitarea atribuţiilor de serviciu (privind bugetul propriu al judeţului) care decurgeau din funcţia publică deţinută, persoana respectivă a îndeplinit, prin încălcarea prevederilor legale privind achiziţiile publice, mai multe acte legate de angajarea, lichidarea şi ordonanţarea cheltuielilor privind acordarea finanţării nerambursabile din fonduri publice în favoarea unei asociaţii sportive din judeţul Constanţa”, se arată în comunicatul DNA.

Potrivit procurorilor, prejudiciul produs ajunge la 2.000.000 lei în dauna bugetului judeţului Constanţa.

Procurorii mai spun că suspectului i s-a adus la cunoştinţă începerea urmărării penale în acest dosar.

Nicuşor Constantinescu a fost citat luni la DNA Constanţa. La ieşire, întrebat despre ce a discutat cu procurorii, a spus că este vorba despre „ilegalităţi şi abuzuri”, precizând că i-a fost instrumentat un nou dosar de cercetare penală.

Nicuşor Constantinescu este încarcerat la Penitenciarul Poarta Albă unde execută, din 2016, o condamnare la cinci ani de închisoare pentru abuz în serviciu, primită în dosarul Centrului Militar Zonal. De asemenea, în luna februarie a acestui an el a primit o a doua condamnare definitivă, tot de cinci ani de închisoare, în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri din Constanţa.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here