Un român este cercetat pentru contrabandă după ce a adus în ţară, cu avionul, aproape 4.000 de pachete cu ţigări luate din duty free

coronavirus aeroportul otopeni
Inquam Photos / Octav Ganea

Poliţiştii de frontieră anunţă cea mai mare captură de ţigări de contrabandă descoperită în bagajele unui călător pe Aeroportul Henri Coandă după ce au găsit, în bagajele unui bărbat, aproximativ 4.000 pachete cu ţigări cumpărate din duty free şi pe care acesta încerca să le introducă în România fără să le declare autorităţilor vamale. Ţigările au fost reţinute de către autorităţi, iar bărbatul, este cercetat pentru contrabandă, informează News.ro.

Persoana în ale cărei bagaje au fost descoperite ţigările este un bărbat de 47 de ani, cetăţean român. În noaptea de miercuri spre joi, la ora 2:30 el a aterizat pe aeroportul de la Otopeni cu ocursă de la Dubai.
După ce a ridicat bagajele de cală, persoana în cauză s-a deplasat spre ieşire pe culoarul verde, destinat persoanelor care nu au nimic de declarat autorităţilor vamale. Acţionând în baza analizei de risc, poliţiştii de frontieră şi lucrătorii vamali au procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra bagajelor de cală ale acestuia, în urma căruia au fost descoperite, nedeclarate, în trei geamantane de dimensiuni mari, mai multe  pachete cu ţigări, fără timbru fiscal. În urma inventarierii a rezultat cantitatea totală de 3.940 de pachete cu ţigări, de provenienţă  duty free”, informează Poliţia de Frontieră.
Autorităţile vamale au reţinut întreaga cantitatea de ţigări şi anunţă că vor sesiza Parchetul de pe lângă Judecătoria Buftea, pentru efectuarea de cercetări privind infracţiunea de contrabandă în acest caz.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here