Un stat american vrea să renunțe la mașinile electrice

Sursa: Pexels

În timp ce California și New York vor să interzică vânzarea de mașini noi pe benzină din 2035, un stat american se îndreaptă în direcția opusă. Statul Wyoming ia în considerare o rezoluție care solicită eliminarea treptată a vânzărilor de vehicule electrice noi până în 2035. Introdusă vinerea trecută, Rezoluția comună 4 a Senatului are sprijinul membrilor Camerei Reprezentanților și ai Senatului. Politicienii din Wyoming au venit, însă, cu precizări.

Politicienii republicani vor să tragă un semnal de alarmă cu privire la situația locurilor de muncă din statul Wyoming în contextul electrificării parcului auto din Statele Unite. Astfel, sub oblăduirea mai multor co-semnatari din Camera Reprezentanților și din Senat, a apărut un proiect legislativ care prevede „scoaterea de la vânzare a mașinilor electrice până în 2035”. Textul de lege este, însă, mult mai nuanțat. Politicienii din Wyoming care susțin acest proiect doresc, de fapt, să aducă în atenția organelor de la centru situația statelor precum Wyoming în care mulți oameni lucrează în industriile de gaze și petrol, relatează wall-street.ro.

„Vrem să ne opunem deciziilor de interzicere a vanzării de automobile noi cu motoare cu ardere internă care au apărut în state precum New York sau California”, a declarat senatorul republican Jim Anderson, citat de Washington Post. Anderson se referă la decizia acestor state, dar și a altora, de a opri vânzarea de mașini noi cu motorizare tradițională și poluantă începând cu 2035. Tocmai de aceea, cei care au scris legea au trecut același an ca dată limită pentru comercializarea de EV-uri noi.

„Nu am vreo aversiune față de mașinile electrice. Oricine care-și dorește o astfel de mașină ar trebui să poată să o facă și am chiar și prieteni și rude care au EV-uri,” a subliniat politicianul. El a explicat că republicanii vor să apere economia statului care „se bazează pe producția de petrol și gaze.” Astfel, oamenii din Wyoming ar trebui ca, în mod voluntar, să cumpere mai puține EV-uri pentru a susține economia locală.

În 2021, din Wyoming au plecat mai bine de 85 de milioane de butoaie de petrol nerafinat, statul din vestul SUA fiind pe poziția a opta în clasamentul statelor producătoare de petrol. „Suntem interesați ca deciziile care sunt luate pentru a combate așa-numită criză climatică sunt practice în viața reală,” a declarat Brian Boner, un alt co-semnatar. „Nu apreciem dorința altor state de a ne forța să abordăm o tehnologie care nu este, încă, viabilă,” a mai adăugat Boner, referindu-se la rețeaua limitată de puncte de încărcare pentru EV-uri din Wyoming, unul dintre statele cu populație scăzută (doar 600.000 de persoane).

„Industriile producătoare de gaze și petrol s-au numărat printre marii angajatori din Wyoming în ultimul secol și nu vrem să le pierdem,” se menționează în textul de lege. Conform datelor cele mai recente, aproape 20.000 de persoane lucrează doar în industria petrolieră, care se extinde constant.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here