Ungaria, tot mai clar pe orbita Rusiei. Discuții avansate pentru aderarea la Banca Eurasiatică

Foto: gazeta.ru

Budapesta este gata să înceapă discuţiile privind aderarea la Banca Eurasiatică de Dezvoltare (EDB) în calitate de membru cu drepturi depline, a declarat ministrul ungar al Finanţelor, Mihály Varga, în cadrul unei conferinţe la Moscova, vineri, scrie publicaţia Budapest Business Journal, care citează agenţia MTI.

Aderarea la banca de dezvoltare, prezentă în momentul de faţă în şase state, ar putea aduce întreprinderilor din Ungaria noi pieţe şi resurse, iar pentru economia maghiară noi oportunităţi de investiţii.

Tratativele de aderare ar putea fi încheiate în anul 2020.

Dacă negocierile de aderare vor avea succes, Ungaria se va alătura unei instituţii financiare puternic capitalizate, despre care agenţiile internaţionale de rating afirmă că are un profil financiar bine definit, iar funcţionarea ei corespunde exigenţelor internaţionale, a adăugat ministrul.

EDB a fost înfiinţată de Rusia şi Kazahstan în 2006 „pentru a promova creşterea economică în statele sale membre, pentru a extinde legăturile comerciale şi economice între acestea şi pentru a sprijini integrarea în Eurasia prin investiţii”, potrivit site-ului băncii.

În prezent, statele membre ale Băncii de Dezvoltare Eurasiatice sunt Rusia, Belarus, Armenia, Kazahstan, Kârgâzstan şi Tadjikistan.

Sursa: News.ro

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here