USR a racolat un lider al PNL Alba care va candida la primărie

Inquam Photos / Octav Ganea

Un liberal va participa la alegerile locale pentru funcția de primar din partea USR Alba. Se întâmplă la Alba Iulia, în fieful PNL, acolo unde dominația lui Mircea Hava nu a fost până acum niciodată contestată, transmite G4Media.ro.

Este vorba despre Gabriel Pleșa, care până vineri dimineața era viceprimar al municipiului Alba Iulia. Și-a dat însă demisia atât din PNL, cât și din funcția de viceprimar și consilier local.

Pleșa a declarat pentru G4Media.ro că în cursul zilei de vineri își va anunța candidatura alături de USR, partid în care se va înscrie. După ce fostul primar, Mircea Hava, a devenit europarlamentar, în interiorul organizației județene a apărut o problemă: cine îi va lua locul acestuia. Cei doi viceprimari liberali, Voicu Paul și Gabriel Pleșa, au anunțat fiecare că își doresc să candideze.

Dintre aceștia, Mircea Hava se pare că l-a preferat pe Voicu Paul, pe care l-a susținut pentru preluarea atribuțiilor de primar până la alegeri. Paul a fost considerat de-a lungul timpului, mâna dreaptă a lui Hava și amândoi au o istorie lungă în PDL. De altfel, Hava i-a spus și președintelui Iohannis că îl preferă pe Voicu Paul, cu prilejul unui eveniment desfășurat anul trecut la Alba Iulia. Discuția a fost auzită de jurnaliștii care erau în apropiere.

Pe de altă parte, Pleșa provine din ”vechiul” PNL și după fuziune a pierdut rând pe rând în interiorul partidului, în fața lui Paul: întâi funcția de președinte al organizației din Alba Iulia (la care a fost convins să renunțe chiar în ziua alegerilor) și apoi preluarea atribuțiilor de primar de la Hava.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here