Va fi demis șeful CFR Călători? Răspunsul ministrului Drulă

Foto: INQUAM/Ilona Andrei

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a declarat, vineri, întrebat dacă-l va demite pe directorul CFR Călători, că judecă activitatea celor din subordine după profesionalism şi eficienţă, iar evaluarea se face la rece, nu după o greşeală de moment sau după o declaraţie, ”oricât de nefericită a fost”, transmite News.ro.

Întrebat, vineri, dacă îl va demite pe directorul CFR Călători, Cătălin Drulă a declarat: “Principiile pe care funcţionez şi echipa mea funcţionează cât timp sunt aici, sunt pe bază de profesionalism şi eficienţă. Asta înseamnă că actul de management se judecăt aşezat, la rece, nu după o greşeală de moment, o declaraţie oricât de nefericită a fost. Domnul director de la CFR Călători şi-a prezentat scuze public ieri şi pentru mine subiectul e încheiat”.

Ministrul Transporturilor a precizat, însă, că există o evaluare a mandatului directorului CFR.

”Există o evaluare a mandatului dumnealui. Dumnealui are un mandat, conform legii, de patru plus două luni. Aşa sunt mandatele cu o evaluare interimară la patru luni şi una finală la şase luni. Acest termen de patru luni se împlineşte pe 19 august. Vom avea o evaluare profesionistă aşa cum facem pentru toţi managerii pe care i-am adus în Ministerul Transporturilor şi vom concluziona atunci ce se întâmplă în continuare la CFR Călători”, a mai declarat Drulă.

Prim-ministrul Florin Cîţu a afirmat, joi, că, în cazul în care directorul CFR ar fi lucrat la Guvern, acum ar fi fost ”acasă”.

Declaraţia premierului a fost făcută după ce directorul CFR Călători, Ovidiu Vizante, a intervenit, joi, la Antena 3, şi, întrebat de ce o locomotivă nu a ajuns timp de 8 ore la trenul în care se aflau copii care se întorceau din tabără, a declarat: ”De ce mă întrebaţi pe mine? Noi am pus la dispoziţia CFR-ului această locomotivă. Dacă a fost un pom căzut pe linie, locomotiva nu poate, din păcate, sări peste linie (…) Încercaţi, totuşi, să vorbiţi cu responsabilii, cei care se ocupă de circulaţie. (…) Cred că e impropriu să spuneţi că au stat abandonaţi (…), încercaţi să găsiţi transbordare pentru 1.000 de călători la 1 noaptea”.

Întrebat dacă pasagerii au primit cel puţin apă, Vizante a declarat: ”Vor primi când ajung la Bucureşti”.

Barna, despre şeful CFR Călători: A muncit toată noaptea să deblocheze o situaţie. Hai să judecăm oamenii după ceea ce fac

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here