Vaccinul anti-COVID-19, distribuit în cutii de pizza la spitalul din Slobozia

Vaccinul împotriva COVID-19 a ajuns marți la Spitalul Județean de Urgență din Slobozia ambalat în cutii de pizza, scrie publicația locală independentonline.ro, care a publicat și fotografii cu cutiile în care era ambalat vaccinul, pe care se poate vedea că scrie „pizza”.

Jurnaliștii de la independentonline.ro au mai scris că, deși fusese anunțată pentru ora 10.00, vaccinarea medicilor de la Spitalul Județean de Urgență Slobozia a întârziat cu aproximativ 2 ore, din cauza distribuției greoaie a serului de la Centrul Principal de Depozitare din cadrul Institutului Cantacuzino.

Pe lângă faptul că a venit târziu, vaccinul anti-COVID-19 distribuit la Slobozia a fost ambalat în cutii de pizza, mai scriu jurnaliștii de la independentonline.ro.

Valeriu Gheorghiţă, medic militar și coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, a fost întrebat marți de jurnaliști, într-o conferință de presă, despre situația de la spitalul din Slobozia. „Nu ştiu despre această situaţie. Cutiile care sunt livrate de producător sunt asemănătoare unei cutii de pizza într-adevăr, dar conţin cele 195 de flacoane, care este doar o întâmplare să semene foarte mult într-adevăr cu o cutie de pizza, aşa sunt ele livrate, practic un pachet conţine cinci astfel de cutii, ceea ce înseamnă aproximativ 5.000 de doze„, a spus medicul.

Valeriu Gheorghiță a adăugat că acest lucru nu are legătură cu siguranţa în care sunt transportate. ”Este doar o modalitate în care sunt separate acele doze din pachetul iniţial, din modalitatea de ambalare iniţială. Important este să se respecte lanţul de frig pentru că ele nu sunt transportate efectiv în cutii de carton, ci sunt în cutii frigorifice cu data-loggere care monitorizează în permanenţă temperatura, iar acest lucru se poate proba în orice moment pentru că este o datorie a noastră de a asigura condiţiile lanţului de frig„, a explicat el.

Sursa foto: independentonline.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here