Val de critici în SUA din cauza unui pistol ce imită jucăriile Lego

O companie americană de arme se confruntă cu un val de critici pentru fabricarea unui pistol care arată ca o jucărie Lego.

Culper Precision a declarat că arma personalizată Glock, denumită Block19, a fost dezvoltată pentru a „evidenția plăcerea pură a sporturilor de tragere”.

Producătorul de jucării danez Lego a scris companiei, cerându-i să nu mai producă arma, care este placată cu un material ce imită piesele Lego.

Activiștii pentru controlul armelor au descris proiectarea unui astfel de pistol ca fiind iresponsabilă și periculoasă.

Shannon Watts, din grupul „Everytown for Gun Safety”, a declarat că organizația sa a contactat Lego săptămâna trecută cu privire la blocul Block19 și că compania daneză a trimis apoi o scrisoare către Culper Precision.

Watts a criticat, de asemenea, compania de arme, care are sediul în Utah, spunând că există riscul ca copiii să fie atrași să folosească arme de foc „chiar și atunci când armele nu arată ca niște jucării”.

Culper Precision a declarat într-un comunicat că a ales să lanseze Block19 în încercarea de a arăta că armele sunt „pentru toată lumea” și că „deținerea și folosirea armelor în mod responsabil este o activitate cu adevărat plăcută”, potrivit BBC.

Compania a adăugat că arma de foc putea fi achiziționată doar de cei autorizați legal să dețină o armă. Președintele Culper Precision, Brandon Scott, a declarat ziarului Washington Post că, după discuțiile cu un avocat, a decis să respecte solicitarea Lego.

Pistolul a fost scoasă de pe site-ul producătorului de arme.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here