Vanessa Youness, iubita fostului şef al DGIPI Gelu Oltean – condamnată definitiv la 3 ani închisoare cu executare

Vanessa Youness

Vanessa Amal Youness, iubita fostului şef al DGIPI Gelu Oltean, a fost condamnată definitiv, vineri, de Curtea de Apel Bucureşti la trei ani închisoare cu executare pentru trafic de influenţă, într-un dosar în care este acuzată că a primit un milion de euro de la un om de afaceri pentru a interveni la un demnitar al statului român în legătură cu atribuirea licenţelor Microsoft, anunță Agerpres.

Curtea de Apel Bucureşti a respins, ca nefondate, apelurile declarate de DNA şi Vanessa Youness, fiind menţinută sentinţa aplicată în mai 2021 de Tribunalul Bucureşti.

De asemenea, judecătorii au confirmat dispoziţia primei instanţe privind confiscarea sumei de un milion de euro de la Vanessa Youness, pentru recuperarea acesteia fiind menţinut sechestrul pus de procurori pe mai multe bunuri ale acesteia, constând în terenuri şi construcţii din judeţul Dâmboviţa, printre care şi o clinică.

Potrivit DNA, în perioada februarie – august 2011, Youness a pretins şi ulterior a primit de la un om de afaceri suma de 1.000.000 de euro, promiţând că va interveni pe lângă un înalt demnitar în vederea aprobării unor documente ce priveau licenţele IT Microsoft pentru produse utilizate în şcoli.

Documentaţia a fost aprobată la data de 6 iulie 2011, independent de presupusele demersuri ale inculpatei, indică DNA. Cu toate acestea, Youness a primit banii pretinşi, în două tranşe, printr-un intermediar, astfel: suma de 720.621 euro a fost virată în contul unei societăţi controlate de inculpată, exact în ziua în care Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale a primit confirmarea oficială a aprobării documentelor, 14 iulie 2011, iar restul sumei i-a fost înmânată în numerar, precizează anchetatorii.

Conform unor articole din presa centrală, denunţători în acest caz ar fi oamenii de afaceri Claudiu Florică şi Dinu Pescariu.

Presa a relatat că Vanessa Youness ar fi o apropiată a fostului premier Emil Boc, acesta fiind de altfel audiat ca martor în proces.

Vanessa Youness mai este implicată alături de Gelu Oltean într-un alt dosar de trafic de droguri, cei doi fiind acuzaţi de DIICOT că organizau şedinţe de şamanism în clinica deţinută de femeie în judeţul Dâmboviţa, la care participau zeci de persoane, unde se consuma o băutură tradiţională folosită de triburile din zona Amazon – Ayahuasca. În acest caz, dosarul este blocat de un an de zile în cameră preliminară la Tribunalul Dâmboviţa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here