Varujan Vosganian, atac neașteptat la adresa lui Marcel Ciolacu

Sedinta Ora Prim-Ministrului, la Camera Deputatilor din Bucuresti, luni 6 iulie 2020. Inquam Photos / George Calin

Deputatul ALDE Varujan Vosganian a lansat un atac surprinzător la adresa lui Marcel Ciolacu, susținând că inventează pretexte pentru ca alegerile parlamentare să fie amânate până în luna martie 2021. O solicitare în acest sens a fost făcută de Călin Popescu Tăriceanu.

Ca să fie sigur că PSD nu trebuie să aplice legea care spune ca Parlamentul decide data alegerilor parlamentare, Marcel Ciolacu a avansat cifra de 4.000 de cazuri pe zi ca o condiție pentru declanșarea procedurii de amânare a datei de 6 decembrie”, a atacat Varujan Vosganian pe Facebook.

Atacul lui Vosganian este cel mai probabil motivat de faptul că nu își va găsi loc pe listele PSD pentru parlamentare, în condițiile în care ALDE nu are șanse să atingă pragul de 5%.

Președintele PSD Marcel Ciolacu a spus luni că votul în parlament, la legea de amânare a alegerilor parlamentare, va fi perfect legitim dacă numărul de infectări cu noul coronavirus continuă să crească. El a spus că PSD se pregătește pentru alegeri pentru dată de 6 decembrie, dar că nu PSD va fi cel care va amâna alegerile, ci însăși evoluția epidemiei de coronavirus, în raport de felul în care guvernul o va gestiona.

„Vom vedea în acel moment, în funcție de cum evoluează pandemia. Nu PSD va amâna aceste alegeri. Dacă vom avea 4.000 de infectări pe zi, cred că este legitim un vot în Parlament de a se amâna alegerile (…). Momentan nu este supus la vot. Vom vedea în funcție de cum evoluează pandemia. (…) Proiectul ar trebui votat de mai multe forțe politice ca să treacă de Parlament (…) În acest moment avem o rată de infectare de 25%. Nu PSD amână alegerile. PSD se pregătește de alegeri pentru data de 6 decembrie. Dacă Guvernul va gestiona la fel de catastrofal pandemia, este posibil să avem o amânare a alegerilor”, a afirmat, luni, Ciolacu, după ședința Consiliului Politic Național al PSD.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here