O echipă de cercetători din Coreea de Sud concluzionează că nu prea avem cum să ne infectăm de două ori cu COVID-19.

Potrivit publicației The Korea Herald, cea mai probabilă cauză, pentru care cei 260 pacienți declarați vindecați și depistați pozitiv după aceea cu noul coronavirus, o reprezintă faptul că rămân în organism niște celule moarte ale virusului, care sunt detectate în timpul testării.

Prin urmare, sunt șanse extrem de mari ca rezultatele să fie, de fapt, fals pozitive.

Astfel, Oh Myoung-don, medicul care a coordonat cercetarea, susține că nu prea există motive pentru care să creadă că ar fi vorba de o reactivare a virusului sau de o nouă infectare.

Testele de tipul PCR detectează acidul ribonucleic al virusului, însă nu pot face diferența dintre celulele vii și cele moarte, care pot rămâne ceva vreme în organismul pacientului, chiar și după vindecare.

Concluzia echipei lui Oh Myoung-don susține descoperirile anterioare, potrivit cărora pacienții vindecați nu transmit virusul mai departe la alte persoane.

Deși mai e nevoie și de alte teste pentru a susține veridicitatea ideii, vestea este îmbucurătoare, deoarece înseamnă că nu au fost detectate încă mutații ale COVID-19.

Anterior, președintele Societății Române de Microbiologie (SRM) și reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății, Alexandru Rafila, a spus că cea mai mare parte a oamenilor devin imuni după ce se vindecă de COVID-19, însă nu se știe pentru cât timp. Unii pot fi imuni pentru câteva luni, alții pentru câțiva ani.

E adevărat. Dar asta nu înseamnă că nu sunt persoane imune după infecție. Noi am observat că cea mai mare parte a celor care au fost bolnavi nu se reinfecteaza. Sunt nenumărați anticorpi care apar după această boală, dar un singur fel de anticorpi protejează împotriva bolii, dar nu cunoaștem încă nivelul lor și nu cunoaștem persistența lor. Adică nu știm dacă după boală acești anticorpi persistă o luna, două, trei luni, trei ani sau 30 de ani”, spunea Rafila.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here