Veste bună pentru bucureșteni: Magistrala 5 de Metrou, dată în folosință în maximum două luni

Premierul Ludovic Orban a declarat, luni, că lucrările la Magistrala 5 de metrou din Drumul Taberei ar trevui să fie finalizate în maximum două luni.

Ludovic Orban a vizitat luni șantierul Magistralei 5 de metrou. Întrebat dacă există riscul ca lucrările să nu se încheie până la sfârșitul anului, premierul a declarat: „Cine se frige cu ciorbă, suflă și-n iaurt. Când va fi, din punct de vedere tehnic, posibil de pus în circulație, va fi pus în circulație. Eu zic că nu există acest risc. Există două probleme tehnice. Nu se poate aplica o tehnologie mecanică pentru gura de ventilare. Este vorba de o săpare manuală care se datorează unei specificități a terenului și unor sisteme care trebuie puse la punct. Tehnic se poate realiza într-o lună jumate, maxim două”.

Astăzi, această magistrală (de metrou M5 – n.red.) prinde contur și va fi dată în folosință cât de repede este posibil. Lucrarea este foarte complexă și conține foarte multe elemente de noutate.

Intenția noastră este să investim în continuare masiv în metrou. Magistrala 5 trebuie să continue de la Eroilor până la Pantelimon. Studiul de fezabilitate există, el trebuie reanalizat și în baza acestuia trebuie lansată procedura de realizare”, a mai spus Orban.

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a spus că, la sfârșitul lunii mai, a fost informat cu privire la „problemele apărute la centrala de ventilație și stație de pompare a apei din infiltrații, din zona Pieței Moghioroș”.

Aceste probleme vor întârzia finalizarea probelor tehnologice pentru instalații, subsisteme, sisteme gabaritice, circulația cu trenul, cu și fără tensiune, sistemul de automatizare a traficului și informarea călătorilor, înmagazinarea tonajului în calea de rulare, ș.a.m.d.„, a explicat oficialul din Guvern.

Anterior, termenul înaintat de ministrul Transporturilor pentru deschiderea noii magistrale era 30 iunie.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here