Sursa foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Fostul Avocat al Poporului, Victor Ciorbea, a depus o plângere la Tribunalul București în care acuză „abuzuri” și „exces de putere” din partea foștilor primari PSD, Gabriela Firea și Daniel Tudorache. Ciorbea se plânge că aceștia au dat avize pentru construirea unui bloc chiar în fata reședinței sale. „Nu vom mai vedea lumina soarelui, vom fi înconjurați de un zid tip ‘pușcărie’ și vom fi asfixiați la propriu și la figurat”, susține Ciorbea.


Lacrima Ciorbea, soția lui Victor Ciorbea, a transmis un mail disperat presei în care scrie „poate avem puțin noroc și ne ajuta și pe noi cineva!!!!”. Ea denunță defrișarea unei părți din Parcul Sportiv Floreasca, lângă care își are reședința, pe terenul respectiv urmând să fie construit un bloc de șase etaje. Avizele au fost date de administrațiile PSD Firea și Tudorache cu câteva zile înainte de alegerile locale. Beneficiarul avizelor este firma SC One Peninsula SRL.

Foto: captura Google Map


„În perimetrul dintre strada Intrarea Navigatorilor, strada Navigatorilor și strada Intrarea Valului, la limita cu imobilele proprietatea noastră, în baza autorizației de defrișare au fost scoși din rădăcină peste 2000 de arbori din multe specii, au fost distruse fostul Parc sportiv Floreasca și zona verde cu vegetație forestiera, precum și microclimatul și habitatul necesare pentru nenumărate specii de viețuitoare.
În prezent se realizează construcția ansamblului ONE Peninsula. Acest spatiu a fost zona verde, după care a fost transformat în zona L – locuințe, unde conform PUZ-ului inițial al Sectorului 1 (care a fost amânat sau la care s-a renunțat) erau proiectate vile sau blocuri P+2.

În prezent, prin certificatele de urbanism nr. 1176 / 62 / N / 41041 din 23.09.2020 și nr. 1177 / 63 / N /41040 din 23.09.2020, emise de paratul Sectorul 1 prin Primar în mod nelegal și cu încălcarea tuturor normelor de mediu, etc, se dorește transformarea Zonei în zona de blocuri cu înălțime ridicata și accente înalte, având cel puțin 6 nivele”, se arata în plângerea depusa la Tribunalul București de soții Ciorbea, alaturi de alti 22 de vecini.

Ciorbea, care în funcția de Avocat al Poporului a refuzat constant să atace la CCR ordonanțele și legile abuzive ale PSD, se plânge acum că primarii PSD au dat dovadă de „exces de putere”.

Anularea în tot a următoarelor acte administrative individuale și a documentațiilor care stau la baza acestora întrucât sunt emise prin exces de putere, în mod abuziv, cu încălcarea dispozițiilor Constituționale, legale, Directivelor Uniunii Europene și ale celorlalte legi și reglementari în materie și încalcă grav drepurile și interesele legitime ale subsemnatelor persoane vătămate”, se arata în plângerea înaintată tribunalului.

Prin aprobarea autorizațiilor și documentațiilor a căror anulare o solicitam, Peninsula Floreasca, care era un ‘plămân verde’, o zona verde de ameliorare a climatului Nordului Bucurestiului, compusa în proporție de 90% din spatii VERZI, se vă transforma din cauza dezvoltatorilor imobiliari într-o aglomerație de blocuri și clădiri comerciale ce vor sufoca traficul, vor creste masiv poluarea din Zona și vor crea un mediu irespirabil.

Aceasta ne vă afecta în mod grav pe subsemnații rezidenți din strada Intrarea Valului, precum și pe cei din zonele învecinate. Strada Intrarea Valului, care este în prezent singura strada cu circuit închis cu locuințe mici P+2 din Peninsula Floreasca, va fi umbrită și sufocată de blocuri din ambele părți ale acestei străzi.

La toate acestea se adaugă disconfortul olfactiv foarte pronunțat, insuportabil, generat de întregul ansamblu, în mod deosebit de blocul zid lung de 150 m, cu 6 nivele și cu o înălțime de 20 m, care pornește de la nivelul 0 situat cu 2 m mai sus decât strada Intrarea Valului și este amplasat cu spatele spre casele noastre, având toate geamurile de la bucătarii și wc-uri spre noi. Vom fi astfel ‘îngropați de vii’, cu concursul autorităților Statului, nu vom mai vedea lumina soarelui, vom fi înconjurați de un zid tip ‘pușcărie’ și vom fi asfixiați la propriu și la figurat„, se mai afirma în plângere.

Solicităm obligarea pârâților la plata în solidar a sumei de 5 000 000 Ron cu titlu de reparații pentru daunele morale cauzate subsemnaților prin faptele comise de aceștia până în prezent.

Calitatea vieții noastre a fost profund afectată și lezată prin tăierea lizierei din strada Navigatorilor și deschiderea unui șantier de construcții, distrugerea, deteriorarea zonei verzi din Peninsula Floreasca, fapte ce afectează mediul, habitatul natural, biodiversitatea, flora și fauna din acest areal”, se mai arată în plângere.

2 COMENTARII

  1. O să aibă blocuri și în față si in spate, că pe strada Țărmului se va construi pe aspațiul verde luat cu japca de vreo 10 ani, de niște rechini imobiliari, care au pus gard.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here