Șeful Romarm și Victor Piţurcă, reţinuți de procurorii DNA, într-un dosar privind achiziția de măști

ACTUALIZARE. Directorul general al CN Romarm SA, Gabriel Ţuţu, a fost reţinut, luni, de procurorii anticorupţie într-un dosar în care este acuzat de abuz în servicu şi trafic de influenţă în legătură cu achiziţia de măşti de protecţie în perioada pandemiei de COVID-19.

Și fostul selecţioner Victor Piţurcă a fost reţinut de procurorii DNA, fiind acuzat într-un dosar care vizează achiziţii realizate în timpul pandemiei, anunță News.ro.

Victor Piţurcă a fost audiat de către procurorii DNA.
Ancheta vizează achiziţii de măşti, realizate în timpul pandemiei.
După audieri, procurorii au dispus reţinerea fostului selecţioner.
Libertatea scria în urmă cu un an că 98% dintre banii aferenţi unui contract încheiat de MApN cu firma Helios Dentserv, care a presupus distribuirea a 100.000 de măşti FFP3 în unităţile sanitare ale Ministerului, au revenit firmei PAV Green Energy, al cărei unic asociat este Alexandru Victorio Piţurcă (38 de ani), fost fotbalist şi fiul antrenorului Victor Piţurcă. Ulterior, experţii au transmis că măştile FFP3 nu respectă standardele de rezistenţă împotriva germenilor. Inspecţia Muncii informa Ministerul că măştile fuseseră testate de un laborator neacreditat de guvernul chinez.

 

În vârstă de 66 de ani, Victor Piţurcă a fost selecţioner al României în trei rânduri: 1998/1999, 2004/2009 şi 2011/2014. El a mai pregatit echipe precum Steaua, Universitatea Craiova sau Al Ittihad.

Piţurcă a fost component al echipei Steaua, care a câştigat Cupa Campionilor Europeni în 1986.

Doi inspectori Antifraudă, reținuți de DNA. Ar fi cerut 10.000 de euro mită de la administratorul unei firme pe care o controlau

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here