Sursa foto: Inquam Photos/George Călin

Ministrul Finanțelor, Florin Citu, a primit confirmare oficială că site-ul IMM Invest a fost supus unui atac informatic la scurt timp după ce a fost lansat. Victor Ponta s-a grăbit însă să îl acuze de „prostie” pe ministru.

„FNGCIMM a prezentat public date care indică un atac informatic asupra site-ului IMM Invest. Cine a atacat acest site? De ce a fost atacat ?

Instituțiile statului lucrează în acest moment și cum vom avea informațiile respective le vom prezența public.

Procedura de înregistrare se va relua de la zero.

Acest site este un registru unic electronic prin care se analizează DOAR dacă aplicantul este eligibil și are statut de IMM.

Principiul de înscriere în program NU ESTE primul venit, primul servit, iar aplicația rămâne deschisă până la sfârșitul acestui an.

Cel mai important program de susținere a IMM-urilor din ultimii 30 de ani va funcționa și va funcționa excelent”, anunță Florin Citu.

STS și compartimentul specializat al SRI vor gestiona www.imminvest.ro, iar dată deschiderii aplicației va fi comunicată vineri sau la începutul săptămânii viitoare, a declarat vineri Dumitru Nancu, director general FNGCIMM.

Niciun IMM nu s-a înregistrat până acum, a precizat directorul.

Programul va funcționa până în 2026, în limita unui plafon inițial de 15 miliarde de lei, cu 22 de bănci implicate. Dacă solicitările vor depăși plafonul prevăzut, statul îl va suplimenta.

Programul IMM Invest, prin care IMM-urile din România pot beneficia de credite garantate cu până la 90%, a fost lansat vineri, dar platforma www.imminvest.ro nu a funcționat.

Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii a anunțat că 44. 000 de întreprinderi mici și mijlocii sunt așteptate în programul guvernamental de finanțare.

Potențialii beneficiari își vor putea asigura lichiditățile pentru derularea activitățîi curente sau pentru investițîi, prin accesarea de finanțări garantate.

Ponta, delir în apărarea Rusiei și Chinei

Victor Ponta a reacționat violent la acuzațiile lui Florin Citu privind atacul informatic, înainte să vină confirmarea de la FNGCIMM,  și a ridiculizat în acest context posibila implicare a Rusiei și Chinei.

„#AgenturiliStraine atacă Guvernul PNL – PCR ! Oamenii aceștia pur și simplu nu acceptă că #ProstiaUcide!

Trăim în plină perioada de glorie a Noului PCR – Actualul PNL !

Azi la ora 10 Mărețul Guvern PCR – PNL sub conducerea Cirmaciului Lucovid a lansat Programul IMM Invest (pentru sprijinirea IMM urilor românești care oricum sunt blocate tot de ei încă 30 de zile )/ la ora 10.02 s-a blocat siteul! Și așa e și acum !

Florin Citu ( El Fugitivo – cum îi spunem noi la Parlament) nu a reparat siteul – dar a găsit vinovații – Agenturili Străine, Primarii PSD, China sau Rusia, martienii șamd – numai prostia lor nu a găsit-o ( pentru asta trebuie să fii deștept)!

Domnule Citu, înainte de delirati cu atacuri informatice, învățați să faceți site uri ! Nu mai lucrați cu firmele PNL de cafea și sucuri înregistrate pe numele unor bucătărese dintr-un sat din GIURGIU- luați niște specialiști că sunt destui în România ( până îi trimiteți la Sparanghel la muncă)!

Mă aștept că la ora 14 Dl Președinte Iohannis să iasă să acuze public faptul că Ciolacu, Ponta și Tăriceanu au stat toată noaptea să atace cibernetic siteul 

Pentru fiecare prostie pe care o fac , pentru fiecare dovadă incompetența – inventează vinovați !

În loc să remedieze ei problemele și să își ceară scuze că nu au procedat bine – exact că PCR dau vină pe oricine ( numai ei nu)”, a scris Ponta pe Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here