Victorie majoră pentru Salvini împotriva stângii în alegerile regionale din Umbria

  Sursa: Facebook

  Umbria, un bastion al comuniștilor și stângii italiene în ultimii 50 ani, a căzut în fața populiștilor de dreapta conduși de Matteo Salvini. De la crearea actualei regiuni Umbria, în 1970, și până acum, au fost la putere doar comuniștii, socialiștii și centru-stânga.

  Dar noul guvern regional va fi format din Liga lui Matteo Salvini, Forza Italia a lui Silvio Berlusconi și Fratelli d’Italia, partidul radical de dreapta condus de Giorgia Meloni, fost ministru în două guverne Berlusconi.

  Donatella Tesei, candidatul susținut de aceste trei partide, a obținut 57,5% din voturi în scrutinul regional de duminică. Vincenzo Bianconi, susținut de actuala coaliție de guvernare de la Roma, adică de Partidul Democra și de Mișcarea 5 Stele, a luat doar 37% din sufragii, potrivit Politico. Când amploarea victoriei Ligii a devenit clară, Matteo Salvini a spus că s-a scris istorie.

  A fost primul test electoral pentru coaliția de guvernământ de centru-stânga, formată acum două luni după scoaterea Ligii de la putere. Premierul Giuseppe Conte a încercat să spună înainte de scrutin că votul din Umbria nu este despre cabinetul lui, dar rezultatul riscă să slăbească și așa firava coaliție.

  Pentru Salvini, victoria din Umbria demonstrează că are sprijinul unei părți foarte mari din țară, în ciuda încercării lui nereușite de a forța alegeri anticipate prin dărâmarea propriului guvern.

  Următorul mare test va fi reprezentat de alegerile din Emilia-Romagna, care vor avea loc în ianuarie. Dacă M5S-PD vor pierde și aici, unde se află Bologna, forțăreață a comunismului, socialismului și republicanismului italiene, coaliția are șanse foarte mari să se prăbușească, a scris Politico.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here