VIDEO | 48 de morţi într-un accident rutier în Kenya

Cel puţin 48 de persoane au murit într-un accident rutier care a avut loc în vestul Kenyei vineri seară, într-o intersecţie aglomerată, transmite AFP, citată de Agerpres.

„În acest stadiu putem confirma că 48 de persoane au murit şi estimăm că încă una sau două sunt blocate în camion”, a declarat pentru AFP comandantul poliţiei, Geoffrey Mayek, după coliziunea produsă pe autostrada dintre oraşele Kericho şi Nakuru. El a raportat că cel puţin 30 de răniţi au transportaţi la spitalele din apropiere.

„Apreciem că un camion în drum spre Kericho a pierdut controlul şi a lovit matatus (microbuze locale) adunate într-o staţie de autobuz, a trecut peste aceste microbuze şi a rănit pasagerii şi pietonii care se aflau în acea staţie de autobuz”, a spus poliţistul.

Collins Kipkoech, medic principal la spitalul comitatului Kericho, a declarat că a primit 45 de cadavre, în timp ce alte victime au fost primite de alte unităţi.

Accidentele rutiere sunt frecvente în Africa. O coliziune între un autobuz şi un camion a ucis 20 de persoane în ianuarie în Senegal, la o săptămână după moartea a peste 40 de persoane într-un alt accident.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here