VIDEO | Accident la o carieră din Gorj. Trei oameni au murit, 10 sunt răniți. Ministrul Popescu merge la Complexul Energetic Oltenia, marţi seara

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, merge marţi seara la Complexul Energetic Oltenia, în contextul accidentului soldat cu decesul a trei persoane şi rănirea altor 10 care a avut loc în perimetrul Carierei Jilţ Sud. Un accident de muncă soldat cu decesul a trei persoane şi rănirea altor 13 a avut loc marţi, în perimetrul Carierei Jilţ Sud, din cadrul Complexul Energetic Oltenia, situată pe raza localităţii Mătăsari. Printre victime se numără 14 salariaţi ai CE Oltenia. O tanchetă care transporta mai mulţi angajaţi ai Carierei s-a răsturnat după ce, conform unor surse, ar fi rămas fără frâne. Planul roşu de intervenţie a fost dezactivat la ora 16,00, informează Agerpres.

O gravă tragedie a răpit astăzi trei vieţi la Complexul Energetic Oltenia. Este cumplit. Gândurile mele sunt alături de familiile îndurerate şi mă rog să aibă putere în lupta cu durerea care îi încearcă. Accidentul s-a soldat inclusiv cu rănirea altor muncitori din cadrul complexului. Nu putem lăsa o asemenea tragedie fără răspuns. Mă îndrept către Gorj, chiar acum”, a scris ministrul pe pagina sa de Facebook

Un accident de muncă soldat cu decesul a trei persoane şi rănirea altor 13 a avut loc marţi, în perimetrul Carierei Jilţ Sud, din cadrul Complexul Energetic Oltenia, situată pe raza localităţii Mătăsari. Printre victime se numără 14 salariaţi ai CE Oltenia. O tanchetă care transporta mai mulţi angajaţi ai Carierei s-a răsturnat după ce, conform unor surse, ar fi rămas fără frâne. Planul roşu de intervenţie a fost dezactivat la ora 16,00.

 

 

Două dintre persoanele rănite în accidentul de la Cariera Jilţ Sud şi transportate la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Târgu Jiu au rămas internate în Secţia Chirurgie, alte două au fost trimise acasă, iar una se află încă în investigaţii la Unitatea de Primiri Urgenţe. Purtătorul de cuvânt al SJU Târgu Jiu, Mihaela Ţicleanu, a declarat că cei doi răniţi trimişi acasă nu aveau răni sau traumatisme care să necesite internarea. Alte trei victime ale accidentului de muncă au fost transportate la Spitalul din Motru, iar două la cel din Craiova.

Purtătorul de cuvânt al ISU Gorj, Florin Chisim, a transmis că dispeceratul instituţiei a fost anunţat, în jurul orei 13,30, despre producerea unui accident la exploatarea minieră Mătăsari, cariera Jilţ Sud, după ce un camion în care se aflau mai multe persoane s-a răsturnat.

Potrivit acestuia, pentru că apelantul semnala faptul că în urma accidentului mai multe persoane au suferit leziuni, la nivelul ISU Gorj a fost activat planul roşu de intervenţie, fiind direcţionate către locul evenimentului 3 ambulanţe SMURD, 2 autospeciale pentru descarcerare şi o autospecială pentru transport victime multiple din cadrul ISU Gorj şi 8 ambulanţe din cadrul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Gorj. De asemenea, au fost alertate elicopterele SMURD din cadrul punctelor aeromedicale Craiova şi Caraş şi prealertat elicopterul SMURD Bucureşti. La sosirea echipajelor de intervenţie s-a constatat că în urma evenimentului 3 persoane erau în stare de inconştienţă, iar, iniţial, alte 7 acuzau leziuni.

Pentru gestionarea eficientă a situaţiei la faţa locului s-a organizat un punct medical avansat coordonat de medicul şef UPU-SMURD în care să fie evaluate toate victimele şi să fie direcţionate, în cel mai scurt timp, către unităţile medicale. Totodată, pentru gestionarea eficientă a situaţiei, centralizarea datelor şi comunicarea eficientă cu forţele din teren, la sediul ISU Gorj s-a organizat un centru de comandă format din prefectul judeţului, 7 ofiţeri, 5 subofiţeri din cadrul ISU Gorj, precum şi personal din cadrul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Gorj, arată ISU.

Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Gorj a demarat o anchetă în urma accidentului petrecut marţi la Cariera Jilţ Sud, din cadrul Complexului Energetic Oltenia, la faţa locului deplasându-se doi inspectori de muncă din cadrul Serviciului Control Securitate şi Sănătate în Muncă.

Planul roşu de intervenţie activat în cazul accidentului petrecut la Cariera Jilţ Sud a fost dezactivat la ora 16,00, victimele rănite fiind transportate la spitale din Craiova, Târgu Jiu şi Motru, a anunţat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Gorj, Florin Chisim.

Potrivit acestuia, în total, 10 persoane au fost transportate la spital – trei la cel din Motru, cinci la cel din Târgu Jiu, iar două victime au fost preluate de elicopterele SMURD şi transportate la Spitalul de Urgenţă din Craiova.

„Aşteptăm ancheta să vedem să vedem exact împrejurările în care a avut loc tragicul accident”, a spus Florin Chisim.

La locul producerii accidentului s-a deplasat şi o echipă a Salvamont Gorj.

„Salvamontiştii intervin cu 8 salvatori şi două ambulanţe Salvamont cu capacitate de intervenţie în teren accidentat plecate din baza centrala de intervenţie Salvamont din Târgu Jiu. Din primele informaţii, locaţia accidentului şi starea drumului puternic afectată de căderile masive de ploi din ultima perioadă nu permit accesul ambulanţelor clasice, dar vor sosi în sprijin elicopterele SMURD Caransebeş şi Craiova”, au transmis cei de la Salvamont.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here