VIDEO | Aurescu: Refuzul dialogului de către Rusia „ar fi o abordare iresponsabilă”

Foto: Inquam Photos / Alexandra Pandrea

NATO așteaptă răspunsul Moscovei, după ce a propus Rusiei să continue dialogul început la 12 ianuarie în cadrul Consiliului NATO-Rusia, a declarat, duminică seara, la Digi24, ministrul de Externe, Bogdan Aurescu.

„Absența dialogului ar însemna, tocmai, o abordare care nu mai corespunde cu conduita pe care noi o dorim responsabilă din partea Federației Ruse. Nu poți să creezi o situație de securitate dificilă, să aduci foarte multe trupe și echipamente militare pentru a crea o presiune, să ameninți practic cu folosirea forței, să pui sub semnul întrebării întreaga arhitectură de securitate europeană prin propuneri care sunt în mod vădit inacceptabile, după care să refuzi dialogul și să treci la acțiune militară directă”, a afirmat Bogdan Aurescu.

Potrivit acestuia, „o astfel de abordare ar fi o abordare care ar fi iresponsabilă și noi sperăm ca partea rusă să continue dialogul pentru a putea să găsim soluții împreună la această situație de securitate, însă evident cu păstrarea arhitecturii de securitate existente, care este foarte valabilă în acest moment”, a adăugat șeful diplomației române.

Directoratul de Securitate Cibernetică: Au revenit atacurile cu link-uri maliţioase care se propagă prin mesaje pe reţelele social media, cu textul „seamănă cu tine”, „apari în acest video”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here