VIDEO | Căderi masive de zăpadă la Moscova, record pentru luna aprilie

MOSCOW, RUSSIA - FEBRUARY 13, 2019: Cars and snow clearing equipment during a snowfall in Kremlyovskaya embankment. Marina Lystseva/TASS Ðîññèÿ. Ìîñêâà. Àâòîìîáèëè è ñíåóãîóáîðî÷íàÿ òåõíèêà âî âðåìÿ ñíåãîïàäà íà Êðåìëåâñêîé íàáåðåæíîé. Ìàðèíà Ëûñöåâà/ÒÀÑÑ

Capitala Rusiei, Moscova, se confrunta duminică cu căderi de zăpadă record, în plină primăvară, scrie AFP.

Potrivit Centrului de hidrometeorologie rus, duminică dimineaţă, pe străzile Moscovei au fost măsuraţi între 25 şi 40 de centimetri de zăpadă, în creştere faţă de cei 21 de centimetri raportaţi în ziua precedentă, relatează Agerpres.

Această creştere a stratului de zăpadă cauzată de ninsorile abundente căzute peste noapte la Moscova „este extraordinară, un record”, a declarat responsabilul ştiinţific al Centrului, Roman Vilfand, citat de agenţia de presă TASS.

„În urma ninsorilor anormale, în unele zone ale capitalei s-au format mormane de zăpadă demne de luna februarie”, a indicat la rândul său centrul de meteorologie Fobos, într-un comunicat.

Potrivit comunicatului, acest fenomen este cauzat de ciclonul „Katarina”, care a provocat în Rusia „căderi de zăpadă ce apar la începutul lunii aprilie doar o dată la 50 de ani”.

Cu toate acestea, Fobos subliniază că această situaţie este încă departe de recordul absolut, de 55 de centimetri de zăpadă, înregistrat la Moscova pe 3 aprilie 1895.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here