Constructorii care muncesc contratimp la cele două noi spitale din Wuhan, centrul noului focar de coronavirus, sunt urmăriți zi și noapte de zeci de milioane de oameni, lucrările fiind transmise live în China.

Camere de transmisie în direct au fost instalate pe șantierele spitalelor Huoshenshan și Leishenshan. Astfel, oamenii pot vedea ce se întâmplă pe cele două șantiere pline cu muncitori, camioane și excavatoare, potrivit China Daily.

Autoritățile din Wuhan au anunțat vineri, 24 ianuarie, demararea construcțiilor pentru un spital destinat pacienților cu coronavirus – Huoshenshan -, unitate ridicată de la zero, cu 1.000 de paturi și o suprafață de 25.000 de metri pătrați. S-a promis că lucrările vor fi finalizate înainte de 3 februarie.

Sâmbătă, 25 ianuarie, autoritățile locale au anunțat ridicarea celui de-al doilea spital – Leishenshan – cu 1.300 de paturi.

Spitalele sunt construite după modelul unui centru medical temporar ridicat în șapte zile la Beijing, în timpul epidemiei de SARS din 2003. Lucrările sunt realizate de mai multe companii de construcție din China, cu sprijinul guvernului.

Comisia Națională de Sănătate din China a anunțat joi dimineață că 170 persoane au decedat în urma epidemiei cu noul coronavirus, iar alte peste 1.700 de cazuri au fost confirmate, astfel că numărul total a ajuns la 7.711. Pe lângă cele 7.711 de cazuri confirmate mai există și alte 12.167 posibile cazuri, au precizat autoritățile chineze.

Imaginile pot fi urmărite și aici:

Spitalul Huoshenshan

Spitalul Leishenshan

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here