Imagini cu un vârstnic care stă în genunchi pe holurile unui spital, fără a putea să se ridice, sub ochii unor cadre medicale care nu îl ajută, au stârnit revoltă pe Facebook. Persoana care le-a realizat susţine că totul s-a întâmplat la spitalul orăşenesc din Corabia, informează News.ro. În imaginile postate se vede cum cadre medicale care asistă la ce i se întâmplă bărbatului îi cer acestuia să se ridice singur pe scaun şi îl ghidează, fără a-l ajuta, deşi, în mod vizibil, vârstnicul, care spune că a suferit un accident vascular, abia se poate mişca.

Un bărbat în vârstă, încălţat cu şlapi, care are asupra sa un coş cu nuiele şi o sacoşă, a fost filmat stând în genunchi pe holul Spitalului Orăşenesc din Corabia. Întrebat de către cea care filmează de cât timp aşteaptă pe holul unităţii sanitare, vârstnicul răspunde că aşteaptă de trei ore şi că a căzut. El mai spune că a suferit un accident vascular. Un cadru medical care apare într-un târziu îi cere bătrânului să se aşeze pe scaun, fără a-l ajuta, iar acesta răspunde: ”Nu pot să mă urc, am încercat şi nu mai pot”. 

Nu mai plânge, tataie, că plângi degeaba! Hai să te ajut să te urci în căruţ!”, îi spune femeia care filmează. Într-o altă filmare, se vede cum un angajat al spitalului ţine un scaun şi, fără a pune mâna pe bătrân, îl îndrumă cum să facă să se poată aşeza pe scaun.

Văzând că nu îl pot ridica singură, am mers sa anunţ un medic. Am anunţat o Dna Dr respectabilă, cu parul puţin  mov. Nu ii voi dezvălui identitatea, nu aş vrea ca domnul Ivanus sa fie lezat in vreun fel  Răspunsul doamnei:-«Să vină infirmierele» s-a întors şi fără urmă de umanitate a plecat.De ce  Dna Doctor ?!Aşa ne învaţă jurământul lui Hipocrate????Prima doamnă mai calmă ce-i drept, asistentă, încerca sa ajute ,se uita la mine ,eu la dânsa .A plecat după infirmiere şi dumneaei. Vin infirmierele!!! Şi de aici mă voi aprinde puţin . Foc nu iau, nu pentru că mă tem de cineva Pur şi simplu pentru că adevăraţii oameni nu îşi pătează caracterul.Două agramate ,incompetente lipsite de profesionalism. «Doamnele» infirmiere nu au mişcat un deget, pt a ridica un suflet de jos. Nu am filmat mai mult pentru că nu credeam ce văd”, a scris femeia care l-a filmat pe bătrân, în comentariul care însoţeşte imaginile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here