VIDEO | Împăratul Japoniei, pentru prima dată în trei ani în faţa publicului, la Palatul Imperial

Sursa: captură video

Împăratul Japoniei, Naruhito, s-a adresat publicului strâns la palatul imperial din Tokyo, cu ocazia Anului Nou, pentru prima dată în trei ani. Evenimentul a avut loc în contextul relaxării restricţiilor legate de pandemia de coronavirus, relatează Reuters, citată de News.ro.

“Propagarea coronavirusului a reprezentat o situaţie dificilă pentru toţi, dar sunt foarte bucuros că vă pot primi din nou”, s-a adresat Naruhito publicului. “Ne confruntăm cu multe dificultăţi, dar sper să avem cu toţii un an nou în pace şi bun şi, la startul anului, mă rog pentru fericirea poporului japonez şi a  întregii lumi”, a adăugat el.

Naruhito, în vârstă de 62 de ani, i-a avut alături de soţia sa Masako (59 de ani) şi pe tatăl său Akihito (89 de ani). De asemenea, fiica împăratului, prinţesa Aiko, în vârstă de 21 de ani, a participat pentru prima dată la un astfel de eveniment.

Aproximativ 9.600 de oameni, împărţiţi în şase grupuri care vor fi prezente la palat în diverse momente ale zilei, au fost aleşi prin tragere la sorţi pentru a participa la eveniment. În trecut, la evenimentul de Anul Nou erau prezenţi zeci de mii de oameni.

În noiembrie, în Japonia a început al optulea val al pandemiei covid-19, numărul cazurilor zilnice fiind de peste 100.000. De la startul pandemiei, Japonia a înregistrat aproximativ 30 de milioane de infectări şi aproape 60.000 de decese.

Japonia a renunţat la majoritatea restricţiillor pentru călătorii veniţi din afara ţării, în octombrie, în tentativa de a revitaliza turismul, însă luna trecută a anunţat că le va cere oamenilor care vin din China să fie testaţi la sosirea în Japonia.

viewscnt

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here