VIDEO | Incident la Spitalul Modular Iași: Ministrul Sănătății a fost ținut la poarta șantierului de oamenii lui Maricel Popa (PSD)

Ministrul Nelu Tătaru îl acuză pe președintele CJ Iași, Maricel Popa (PSD), că sfidează interesul comunității pe care o conduce de dragul intereselor politice, după ce el și ministrul Mediului au fost ținuți duminică la poarta șantierului Spitalului Modular de la Iași.

Cei doi oficiali au făcut o vizită la unitatea medicală aflată în construcție pentru a verifica stadiul lucrărilor, dar, deși își anunțaseră vizita, au găsit poarta închisă și nu li s-a permis accesul pe șantier. Ministrul Sănătății a declarat că spitalul ar fi trebuit să fie finalizat de acum două luni.

Această unitate medicală a fost începută defectuos. Orice spital modular trebuie să aparțină, ca secție externe, de un spital funcțional acreditat. Nu știu de ce președintele CJ Iași a ales această cale, dar iată care este rezultatul acestor ambiții politice: unitatea nu este gata nici acum, deși trebuia să fie finalizată de acum două luni. Această întârziere este motivul pentru care am venit astăzi aici. Nu pentru a trage pe cineva la răspundere, ci pentru a ajuta. Din păcate, nu am fost primiți pe santier, nu ne-a întâmpinat nimeni în incinta în care sunt înșiruite câteva containere despre care nimeni nu știe de destinație au. Ne-am oferit sprijinul pentru ridicarea spitalului modular de la Iași, specialiștii noștri au fost în permanență aici, dar nu au fost consultați. Este, repet, doar o ambiție politică a președintelor CJ Iași”, a declarat ministrul Sănătății.

„Tocmai veneam de la Brasov, unde joi am vizitat un asemenea spital modular sau o asemenea secție exterioară a Spitalului Județean de Urgență, cu 28 de paturi la Terapie Intensivă și termen de predare, 21 august. Dacă acolo am avut ce vedea, astăzi ne uităm printre gratii și nu prea văd nimic.

Dacă în managementul Covid a apărut ceva nou, fiecare șef de autoritate locală a simțit nevoia să aibă și el acea jucăria – fie că s-a chemat teste PCR, spital modular… Ce nu au înțeles și nu a înțeles președintele CJ Iași, un spital modular trebuie să devină secție exterioară a unui spital.

Dacă trimiți o hârtie să faci un spital, a greșit calea. Sunt patru luni de când au pornit – e cam întârziată această construcție la ce vedem…”, a declarat Tătaru, în fața porții.

„E normal să stați la poartă?”, l-au întrebat jurnaliștii.

Nu e normal cat timp domnul (Măricel Popa – n.r.) vrea să transforme această entitate să trateze sănătatea romanilor, dar cat timp e totul transformat politic, totul e posibil…”, a răspuns Tătaru.

PSD Iași a publicat pe Facebook o declarație a lui Maricel Popa în care se sugerează că Tataru ar fi putut strica „aparatura”.

La Lețcani, unde amplasăm spitalul mobil, nu este casă fără stăpân. Nu vine Costel Alexe pe moșia lui și face ce vrea. Acolo avem gestiune de milioane de euro. Nu poți așa să spui arogant că tu, ministrul Drujba chemi presa la Letcani. Sunt în derulare tot felul de proceduri legale, dar și tehnice și nu cred că este locul oportun pentru vizite cu caracter strict politic.

Acolo nu sunt copaci de tăiat și nici capre negre de împușcat. Să faceți ce, la Letcani, domnilor? Să verificați spitalul lu’ Popa?”, s-a răstit Popa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here