VIDEO | Înmormântarea actriţei Anouk Aimée a avut loc la Paris ”în cea mai strictă intimitate”

Sursa foto: Wikipedia

Înmormântarea actriţei Anouk Aimée, unul dintre cele mai celebre chipuri ale cinematografiei franceze, decedată pe 18 iunie la vârsta de 92 de ani, a avut loc marţi la Paris „în cea mai strictă intimitate familială şi prietenească”, după cum a precizat anturajul său, informează AFP, citată de Agerpres.

Actriţa din „Un homme et une femme”, „Lola” şi „La Dolce Vita” a fost înmormântată în cimitirul Saint-Vincent din Montmartre, cartierul parizian unde a trăit şi a murit.

Regizorul Claude Lelouch, cel care i-a oferit actriţei notorietate internaţională distribuind-o alături de Jean-Louis Trintignant în miticul „Un homme et une femme”, recompensat cu Palme d’Or în 1966, a fost printre apropiaţii care au participat la funeralii.

Regizoarea Nadine Trintignant şi actriţa Charlotte Rampling au fost de asemenea prezente.

Pe numele real Françoise Dreyfus, Anouk Aimée s-a născut pe 27 aprilie 1932 la Paris şi de-a lungul carierei a colaborat cu cei mai importanţi regizori ai cinema-ului franco-italian: Jacques Demy (”Lola”), Federico Fellini (”La Dolce vita” şi ”Huit et demi”), Marco Bellocchio, Jacques Becker şi André Cayatte, care a lansat-o în 1949 în pelicula ”Les amants de Vérone”.

În ultimii ani a stat departe de public. A avut o revenire emoţionantă în 2019, la Cannes, pentru a reface cuplul legendar din ”Un homme et une femme” într-o continuare regizată de Claude Lelouch şi intitulată ”Les Plus belles annees d’une vie”.

Personajele fantastice din celebra serie „Harry Potter” aduse din Spania, în weekend pe Calea Victoriei

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here